Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Theorie-examen faalangst

Haal je theorie-examen op een prettige en ontspannen manier

Het behalen van het rijbewijs is voor iedereen spannend. Wanneer er faalangst bij komt kijken, zorgt dit nog voor een schepje bovenop deze spanning. Gelukkig zijn er genoeg maatregelen om je te ondersteunen, ook bij het theorie-examen. We vertellen je op deze pagina over de mogelijkheden voor extra tijd of individuele begeleiding. Daarnaast zorgen we er bij ANWB voor dat je tot in de puntjes bent voorbereid op het theorie-examen.

Extra tijd of individueel begeleid examen

Naast het speciale faalangst praktijkexamen, wordt er ook bij het theorie-examen van het CBR rekening gehouden met faalangst. Zo zijn er twee mogelijkheden: een regulier examen met extra tijd, of een individueel begeleid examen.

Individueel begeleid examen

Bij het individueel begeleid examen wordt het examen afgenomen in een aparte ruimte, met een begeleider van het CBR. Het examen wordt voorgelezen, de antwoorden vul je in op de computer. In vergelijking met het reguliere examen krijg je 15 minuten extra tijd. Wanneer je zelf de aanvraag doet voor het theorie-examen heb je een medische verklaring nodig. In het andere geval maakt je rijschool de afweging.

Examen met extra tijd

De andere optie voor het theorie-examen bij faalangst is een examen met extra tijd. Je zit in dit geval in de reguliere examenruimte zoals iedereen, maar krijgt wel 15 minuten extra tijd. Ook dit examen kan je door je rijschool laten reserveren, of zelf aanvragen op de website van het CBR.

Theorie producten van ANWB

Bij ANWB hebben we een slimme methode bedacht voor een optimale voorbereiding voor het theorie-examen.
Je kiest zelf de manier van leren die bij je past en de gewenste manier van begeleiding. Zo bieden wij een uitgebreide online examentraining met een prettige combinatie van tekst, uitlegvideo's, 3D animaties en onbeperkt hoofdstuktoetsen en oefenexamens.
Voor degene die graag de theorie uit een boek leert hebben wij ook ANWB Theorieboeken beschikbaar.
Verkrijgbaar in de ANWB webshop of via je rijschool.

Meer weten? Zoek een ANWB Rijschool bij jou in de buurt