Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Rijangst overwinnen

Rijlessen voor mensen met angst – de ANWB RijZeker-training

Wil jij je rijangst overwinnen? De eerste stap heb je al gemaakt, door het bezoeken van deze pagina. Het is immers zonde als je door rijangst nooit meer in een auto durft te stappen, of bepaalde situaties in het verkeer vermijdt. We vertellen je meer over de verschillen tussen rijangst en faalangst, over rijlessen voor mensen met angst en de ANWB RijZeker-training wanneer je al in het bezit van een rijbewijs bent.

Rijangst of faalangst?

De termen faalangst en rijangst worden vaak door elkaar gebruikt, maar zijn toch twee verschillende dingen. Om beter om te gaan met deze fobieën is het belangrijk om te weten waar nu precies jouw specifieke angst ligt. We spreken van faalangst als het gaat om de angst om fouten te maken, bijvoorbeeld tijdens de rijlessen of het examen. Rijangst kan zich uiten tijdens rijlessen, maar zien we vaker bij mensen die hun rijbewijs al hebben gehaald. Je durft bijvoorbeeld niet meer op de snelweg te rijden, krijgt een ongemakkelijk gevoel bij het rijden door tunnels of vermijdt rijden in het donker.

Rijlessen voor mensen met angst

De term rijangst zegt het eigenlijk al: je bent bang om te rijden. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals een trauma na een ongeluk in de auto, een algehele angststoornis of andere persoonlijke omstandigheden. De belangrijkste vraag is dan natuurlijk: hoe kan ik mijn rijangst overwinnen? De ANWB rijcoaches zijn erin getraind om jou te helpen om jouw rijangst te verminderen en onder controle te krijgen. Zo leer je hoe je jouw rijangst overwint zodat je op een comfortabele manier in jouw auto rijdt of je rijbewijs haalt.

Rijbewijs al binnen? ANWB RijZeker-training

We zorgen voor de volledige begeleiding om jouw rijangst onder controle te krijgen. We bieden niet alleen rijlessen voor mensen met angst, ook wanneer je al in het bezit van een rijbewijs bent kunnen we je helpen met rijangst overwinnen. Daarvoor is er onze speciale ANWB RijZeker-training. Deze training begint met een persoonlijk intakegesprek, waarin je jouw wensen kenbaar maakt. Vervolgens gaan we aan de slag met een stukje theorie om jouw rijangsten te begrijpen, in combinatie met praktische rijoefeningen. Zo kan je lastige onzekerheden in het verkeer voorgoed achter je laten. Meer weten over de ANWB RijZeker-training?