Voordelen van ANWB Private Lease

Wil je graag een nieuwe auto rijden, maar dan zonder dat je voor financiële verrassingen komt te staan? Een vast maandbedrag is één van de vele voordelen van ANWB Private Lease, maar er zijn nog meer unieke voordelen. Zoals kosteloos ontbinden bij onverwachte persoonlijke omstandigheden. Lees hier alle voordelen van private leasen bij ANWB.  

Vast maandbedrag

geen onverwachte kosten

Met ANWB Private Lease rijd je een nieuwe auto voor een vast maandbedrag. Alle kosten zijn inbegrepen, alleen de benzine, wasstraat en eventuele verkeersboetes betaal je zelf. Dit zit allemaal in het maandbedrag:

 • Reparatie en onderhoud,
 • WA autoverzekering en Cascodekking (er is een eigen bijdrage van max. €300 per niet verhaalbare schade),
 • Schadeverzekering voor inzittenden,
 • Motorrijtuigbelasting (wegenbelasting),
 • Bandenvervanging,
 • Schadeherstel en glasreparatie,
 • Afleveringskosten en verwijderingsbijdrage,
 • Afschrijvingskosten

En vanuit de ANWB krijg je er de vertrouwde service van de Wegenwacht bij. Je krijgt het pakket Wegenwacht Europa Standaard. Dit pakket kun je eventueel op eigen kosten uitbreiden.

Inclusief Wegenwacht Europa Standaard

en geld terug als je al een wegenwacht pakket hebt

Één van de voordelen van ANWB Private Lease is dat je kunt rekenen op de vertrouwde service van de Wegenwacht. Je krijgt namelijk Wegenwacht Europa Standaard gratis bij je leasecontract. Die krijg je niet via LeasePlan, maar via de ANWB. De ANWB maakt dit na het uitleveren van jouw Private Leaseauto voor je in orde. Daarmee kunnen jij en de berijders van jouw leaseauto rekenen op pechhulp in heel Europa, inclusief je woonplaats, en vervangend vervoer als de Wegenwacht het niet ter plekke kan repareren.

Als je al lid bent en pechhulp bij ons hebt ontvang je de eerste keer het reeds betaalde bedrag naar rato van ons terug, in het restant van je leaseperiode krijg je dan €139,50 (t.w.v. Wegenwacht Europa Standaard) korting op de factuur die je jaarlijks van ons ontvangt voor het lid zijn van ANWB en Wegenwacht Service. Lid zijn van ANWB (á 15,50), de meerprijs voor een uitgebreider pakket en/of wegenwachtpakketten van gezinsleden blijven wel voor eigen rekening.

Een flexibele kilometerbundel

die je tussendoor kunt aanpassen als je meer of minder gaat rijden

Het is natuurlijk lastig om in te schatten wat je de komende jaren aan kilometers gaat rijden. Daarom kun je bij ANWB Private Lease je kilometerbundel gedurende de gehele looptijd nog aanpassen.

Stel dat je bij ons een contract had afgesloten voor 15.000-20.000 kilometer per jaar, maar door bijvoorbeeld veel meer thuiswerken kom je niet verder dan 8.000 kilometer per jaar. Dan kun je de kilometerbundel eenvoudig laten aanpassen en betaal je (ook met terugwerkende kracht) het maandbedrag dat bij die bundel hoort. Ge je toch weer meer rijden kun je de kilometerbundel altijd weer ophogen.

Opzegbaar bij persoonlijke omstandigheden

direct en zonder extra kosten

Bij veel aanbieders zit je vast aan het contract, wat er ook gebeurt. Dat kan erg vervelend zijn als er onverwachts iets verandert in je financiële situatie zoals een ontslag of echtscheiding. Bij onverwachte persoonlijke omstandigheden of verlies van inkomen kan het leasecontract direct en zonder extra kosten worden beeindigd in het geval van:

 • Overlijden
 • Gedwongen ontslag
 • 80% arbeidsongeschiktheid
 • Echtscheiding
 • Ontbinding van partnerschap 

Opbouw schadevrije jaren loopt gewoon door

ook voor jongeren

Bij ANWB Private Lease wordt de verzekering van je leaseauto op jouw naam geregistreerd. Zodat je reeds opgebouwde schadevrije jaren ook na het leasecontract nog geldig zijn en je schadevrije jaren als leaserijder daarbij kunnen worden opgeteld. Als je dan na de leaseperiode toch besluit om weer een auto te kopen kun je deze weer inzetten als no-claimkorting op een nieuwe autoverzekering.
Als één van de ouders een contract afsluit en een kind registreert als regelmatige bestuurder, bouwt alleen diegene schadevrije jaren op. Voor jongeren een groot voordeel omdat na de leaseperiode dan zo’n 4 á 5 schadevrije jaren zijn opgebouwd. Hiermee is de premie bijna gehalveerd en is de berijder uit de leeftijd risicocategorie.

Haal- en brengservice bij onderhoud en reparaties

de auto wordt opgehaald en helemaal nagekeken weer teruggebracht.

Onderhoud en reparaties kun je altijd dichtbij huis laten uitvoeren, maar hoe mooi is het als je daar zelfs helemaal niet meer de deur voor uit hoeft. Bij een groot deel van het onderhoudsnetwerk kun je met onze haal- en brengservice de auto op laten halen voor onderhoud en reparaties en wordt de leaseauto vervolgens ook weer helemaal nagekeken netjes bij je thuis teruggebracht.

Geen maximum leeftijd of minimum aantal jaar een rijbewijs

voor jong én oud

Wij hanteren in onze samenwerking met LeasePlan geen maximum leeftijd of minimaal aantal jaar dat je in het bezit moet zijn van een rijbewijs. Er zijn partijen die dit wel doen, omdat zij verwachten dat er hier een verhoogd risico zit op schade, voortijdig beëindiging van contracten, enzovoorts. Bij ANWB Private Lease is de jongste leaserijder 18 jaar en oudste deelnemer 89 jaar. En daar zijn we trots op!

Je huidige auto verkopen

met de ANWB Verkoopservice doe je dat zonder gedoe

Heb je nog een ‘oude’ auto die plaats moet gaan maken voor de leaseauto? Geen probleem! Met de ANWB Verkoopservice kun je snel en gemakkelijk je huidige auto verkopen, zonder dat daar vervelende onderhandelingen aan de deur met potentiele kopers of discussies met een dealer of garage aan vooraf gaan.

Rijden in afwachting van je leaseauto

maak tegen voordelig tarief gebruik van een voorloopauto

Als je leaseauto door LeasePlan besteld is bij de importeur kun je om de levertijd te overbruggen gebruik maken van een zogenaamde voorloopauto. Terwijl je wacht op je leaseauto kun je tegen een scherp tarief gebruik maken van een huurauto..

Grotere auto voor vakantie

maak tegen voordelig tarief gebruik van een grotere vakantieauto

Als ANWB-lid is het ook mogelijk om met ANWB Ledenvoordeel een grotere auto voor op vakantie te huren.

Bekijk het aanbod van ANWB Private Lease