Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Advies bij twijfelgevallen

Maakt je auto een raar geluid, hangt er een vreemde geur of weet je niet wat te doen als een lampje gaat branden? Ook dan kun je de Wegenwacht bellen!

Technisch advies over alle auto's

Behalve bij pech kun je de Wegenwacht ook bellen voor advies bij twijfelgevallen. Dit gaat om advies voor technische zaken die niet direct onder pech vallen. Denk bijvoorbeeld aan dashboardlampjes, lekkend vloeistof maar ook een tankdop die er niet af wil. Onze Technische Helpdesk kan je adviseren over alle merken en ook nieuwe auto's. Omdat ANWB Wegenwacht al heel lang bestaat daarom hebben we veel kennis opgebouwd en we besteden dagelijks aandacht aan nieuwe auto’s en ontwikkelingen.

Je kunt de Technische Helpdesk iedere dag van 07.00 tot 23.00 uur bereiken. Bel de ANWB Alarmcentrale via 088 269 28 88. Voor het melden van pech is de Alarmcentrale 24 uur per dag bereikbaar.

Voorwaarden

Je mag onbeperkt bellen voor advies (tenzij het niet te zake doende gesprekken zijn). Mocht de inzet van een wegenwacht voor pechhulp nodig zijn gaat dit wel ten koste van het aantal hulpverleningen per jaar. Als er inzet van de Wegenwacht ter plaatse nodig is heb je recht op de hulpverlening behorende bij je huidige Wegenwacht Services. Daar waar mogelijk en indien van toepassing kan je Wegenwacht Service uitgebreid worden.

Bij extreme (weers)omstandigheden en verhoogde inzet van wegenwachten geven wij directe pechgevallen voorrang en kunnen we geen direct advies geven. Je kunt later terugbellen of ons online platform ANWB Experts raadplegen.

Wat als de Wegenwacht niet kan helpen?

Het kan voorkomen dat een wegenwacht niet kan helpen, bijvoorbeeld bij grote technische problemen. In dit geval zal de wegenwacht verwijzen naar een garage en eventueel transport of een sleepdienst regelen.

ANWB Expert platform

Op het Expert platform kun je als ANWB-leden vragen stellen op het gebied van auto, motoren, kampeermiddelen en juridische info. De antwoorden zijn van zowel bezoekers van anwb.nl en ANWB experts