Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Druppellader

Een druppellader is een speciaal soort oplader voor een auto- of motoraccu.

Hoe werkt een druppellader?

Een druppellader zorgt ervoor dat een motor- of autoaccu niet langzaam ‘leegloopt’ als hij langere tijd niet wordt gebruikt. Bijvoorbeeld als je je auto of motor maandenlang in een stalling zet. Je steekt de stekker van de druppellader in het stopcontact en sluit hem vervolgens aan op de polen van je accu. Dankzij slimme software houdt hij vervolgens in de gaten of en hoeveel stroom er moet worden bijgeladen.

Is de accu vol, dan springt de druppellader in de zogeheten onderhoudsstand om de accu vol te houden. Je kunt de druppellader maandenlang – op de correcte gebruikt natuurlijk – veilig aangesloten houden. Er is dan geen kans op brandgevaar.

Gebruik bij kou 

Als het erg koud is, kan het handig zijn om de druppellader te gebruiken. Zo voorkom je dat je auto ’s ochtends niet wil starten omdat de accu misschien al op het randje van leeg zat en de vrieskou voor het laatste zetje zorgde. Als het koud is, ontlaadt een accu sneller.

Verschil met acculader

Het verschil tussen een druppel- en een acculader is dat die laatste alleen in staat is om een accu in één keer volledig op te laden. Daarna moet de acculader afgekoppeld worden.

Druppellader aanschaffen

Druppelladers zijn er bijvoorbeeld van de merken CTEK, Vertrex en Absaar. In de webshop van de ANWB vind je diverse druppelladers.

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Veiligheidsartikelen 

Heb jij deze artikelen al in de auto liggen? Van gevarendriehoek tot noodhamer. Shop ze hier!

Huur je auto bij de ANWB 

Huur een auto bij de ANWB in binnen- en buitenland. Tegen aantrekkelijke all-in tarieven. Goed verzekerd en zonder eigen risico!