Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

MG breidt modellenaanbod en ambities uit

31 augustus 2023 In vier jaar tijd van 50.000- naar 200.000 verkochte auto’s in Europa

MG timmert stevig aan de weg: in vier jaar tijd wist de Chinese autofabrikant het aantal verkochte exemplaren te verviervoudigen. Binnen nu en een jaar introduceert het merk bovendien een nieuwe crossover, cabriolet én kleine gezinsauto op stroom.

Toekomstmuziek? De spreekwoordelijke stip aan de horizon is bij MG altijd dichterbij dan je denkt. Het merk begon in 2019 met de ZS EV: een volledig elektrische crossover, waarvan de Chinezen er direct 50.000 wisten te verkopen. Vier jaar later prijken er vijf modellen in de showroom en is de fabrikant hard op weg om in Europa jaarlijks 200.000 – hoofdzakelijk elektrische – auto’s op de weg te brengen.

In de nabije toekomst breidt MG diens modellenaanbod uit met EV’s van het formaat Volkswagen Polo en Tesla Model Y. Veel meer willen de Chinezen daar nog niet over kwijt. Wel hebben ze al beeld vrijgegeven van een derde nieuwe loot aan de stam: een open sportwagen op stroom. 

Rap én ver

Dat wil niet zeggen dat het merk diens bestaande modellengamma uit het oog verliest. Sterker nog: de plug-in hybride EHS krijgt een facelift en een aantrekkelijk private lease-tarief (à € 550 per maand), terwijl de Chinezen twee nieuwe varianten van de MG4 Electric in het aanbod opnemen. 

Het gaat om een extra snelle uitvoering en een versie die meer dan 500 kilometer ver moet kunnen komen op één lading stroom. Beide varianten hebben een tweede elektromotor en een 77 kWh groot batterijpakket aan boord. De sportieve XPOWER kost minimaal € 42.285, wat voor een 245 pk sterke EV een scherpe prijs mag worden genoemd. 

De Trophy Extended Range – de MG4 met het grootste rijbereik tot nog toe – gaat voor minimaal € 41.285 van de hand. Hij profiteert van een extra hoge laadsnelheid: als je na 520 kilometer weer moet laden, gaat dat met maximaal 144 kiloWatt. De gefacelifte EHS Plug-in Hybrid behoudt met € 37.385 dezelfde vanafprijs.