Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Occasionaanbod ANWB biedt garantie en Wegenwacht-oordeel

22 september 2021 Top 10: leukste occasions!

Op zoek naar een occasion? Op het occasionplatform van de ANWB staan alleen modellen – veelal met garantie - die door BOVAG-erkende garagebedrijven worden aangeboden compleet met een oordeel van de Wegenwacht. Wij hebben ter inspiratie tien heel verschillende, leuke tweedehands auto’s voor je uitgelicht.

Stationwagens, crossovers, stadsmini’s en zelfs exoten: op het occasionplatform van de ANWB vind je de meest uiteenlopende tweedehands auto’s. Wat ze gemeen hebben is dat ze alleen door BOVAG-erkende garages worden aangeboden. Ook handig: je vindt bij het aanbod ook een oordeel van de Wegenwacht en in veel gevallen een bijbehorende, onafhankelijke ANWB-occasiontest. Zo weet je precies wat je zou mogen verwachten van een bepaalde occasion. Druk jouw neus tegen de ruit van onze virtuele showroom op www.anwb.nl/auto/kopen/zoeken.

1 Populair: MINI Cabriolet

Heel populair en als occasion goed betaalbaar; deze MINI Cabriolet. We vonden 'm voor nog geen zeven mille met een ton op de teller. Wat onderhoud betreft heb je te maken met BMW-techniek. Die is goed maar ook prijzig. Gelukkig zijn MINI's erg waardevast en al helemaal als het om zo'n cabriolet gaat.

Vraagprijs € 6.950,-

Bouwjaar Mei 2006

Kilometerstand 104.354 km

Auto inmiddels verkocht? Bekijk hier het complete occasionaanbod.

2 Bijzonder elektrisch: Kia Soul

Bijzonder (en) elektrisch! Deze Kia Soul is elektrisch aangedreven en dus goed voor het milieu. Hij is lekker ruim voor een zo compacte auto en laat zich eenvoudig bedienen. De actieradius is voor stadsverkeer en korte ritten buiten de stad prima. Misschien even wachten met aanschaffen tot de subsidiepot van 2022 van kracht is. Dat scheelt flink wat geld. 

Vraagprijs € 14.495,-

Bouwjaar April 2016

Kilometerstand 94.153 km

Auto inmiddels verkocht? Bekijk hier het complete occasionaanbod.

3 Zeven zitplaatsen: Peugeot 5008

Ruimte nodig voor zeven personen? Dan is de Peugeot 5008 je beste vriend. En heb je dat interieur gezien? Dat ziet er erg bijzonder uit met pianotoets-achtige knoppen en een heel klein stuurwiel voor een optimaal zicht op de instrumenten. Als 3008 biedt hij ruimte aan vijf personen in plaats van zeven en is daarom als occasion ook net wat goedkoper.

Vraagprijs € 24.900,-

Bouwjaar Juli 2017

Kilometerstand 101.935 km

Auto inmiddels verkocht? Bekijk hier het complete occasionaanbod.

4 Een wat? Subaru Trezia

Een wat? Bijna niemand kent de compacte Subaru Trezia, terwijl hij juist verdraaid goed en betrouwbaar is. Onderhuids is het namelijk gewoon een Toyota Verso S dus dan weet je dattie niet snel kapot zal gaan. Ook van binnen ziet de Trezia er voor een deel uit als een Toyota en als dat liedje van Simon and Garfunkel; hello darkness my old friend... Saai maar goed.

Vraagprijs € 8.340,-

Bouwjaar Februari 2011

Kilometerstand 46.345 km

Auto inmiddels verkocht? Bekijk hier het complete occasionaanbod.

5 Exclusief elektrisch: BMW i3

De elektrisch aangedreven BMW i3 is ook als occasion een gewilde auto. Niet alleen qua uiterlijk maar bijvoorbeeld ook qua materiaalgebruik is hij best bijzonder. De i3 is goeddeels uit aluminium opgetrokken en het dashboard is voor een deel gemaakt van bamboe en gerecyclede petflessen. Ook fijn: tweedehands is hij een stuk beter betaalbaar dan een nieuw exemplaar.

Vraagprijs € 15.950,-

Bouwjaar Mei 2014

Kilometerstand 56.766 km

Auto inmiddels verkocht? Bekijk hier het complete occasionaanbod.

6 No-nonsens: Dacia Duster

Een no-nonsens alleskunner: de Dacia Duster. Voor wie gewoon een slim vervoermiddel wil. Ruim, kan tegen een stootje en biedt alle comfort die je nodig hebt. Ga je af en toe de gebaande paden af? Dan is de extra stoere 4x4 je beste keuze. Om de restwaarde hoef je de auto niet te laten staan. Andersom geldt dus helaas ook dat een goede tweedehands Duster best nog wel geld kost.

Vraagprijs € 11.430,-

Bouwjaar September 2014

Kilometerstand 68.737 km

Auto inmiddels verkocht? Bekijk hier het complete occasionaanbod.

7 Even dromen: McLaren 570 S

Je zal toch maar de staatsloterij winnen! Voor nog geen twee ton kun je dan dit monster, de McLaren 570 S, aanschaffen. Een stuk 'goedkoper' dus dan een nieuwe (vanaf € 270.000). De 570 S is een supersportwagen met superprestaties. Als je niet goed tegen bekijks kan, kun je de auto beter niet kopen. Vooral tijdens uitstappen ben je namelijk van aandacht verzekerd, door de spectaculaire vleugeldeuren. 

Vraagprijs € 189.950,-

Bouwjaar Juli 2017

Kilometerstand 36.332 km

Auto inmiddels verkocht? Bekijk hier het complete occasionaanbod.

8 Lekker luxe: Volvo XC70

Dit is niet zomaar een Volvo XC70. Dit is de allerdikste qua motor en uitvoering. En omdat het de XC-versie is, staat hij wat hoger op de poten en heeft hij vierwielaandrijving. Een modderig pad schuwt hij kortom niet. Ideaal voor mensen die een paarden- of boottrailer achter deze stoere Zweed willen hangen. Hij rijdt ook nog 'ns zeer comfortabel. Minpunt: de Volvo XC70 lust een aardige slok brandstof. 

Vraagprijs € 12.449,-

Bouwjaar Januari 2008

Kilometerstand 233.707 km

Auto inmiddels verkocht? Bekijk hier het complete occasionaanbod.

9 Italiaanse schone: Alfa Romeo Giulia

Veel autoliefhebbers worden dromerig en zwijmelen bij het horen van haar naam: Alfa Romeo Giulia… Een Italiaanse schone! Dat alfa's roesten is al decennia niet meer het geval. Dat ze snel en mooi zijn is wel nog steeds zo. Vooral het interieur ziet er indrukwekkend uit. Het is niet de allerruimste gezinsauto, maar boy oh boy wat rijdt het goed. Alleen de waardevermindering, das wel even een dingetje.

Vraagprijs € 30.950,-

Bouwjaar September 2017

Kilometerstand 69.528 km

Auto inmiddels verkocht? Bekijk hier het complete occasionaanbod.

10 Heerlijk Hollands: Donkervoort D8

Donkervoort is een exclusief Nederlands automerk dat hele toffe bolides bouwt. Zoals deze Donkervoort D8. In ons land zijn ze trouwens zeldzamer dan een witte raaf; het gros wordt geëxporteerd naar Japan. Donkervoorts hebben een zeer hoog afwerkingsniveau en een zeer verfijnd weggedrag. De krachtbron van deze D8 is in de basis een Audi-motor. Yep, alleen het beste is goed genoeg voor Joop Donkervoort.

Vraagprijs € 57.950,-

Bouwjaar Juli 2000

Kilometerstand 92.655 km

Auto inmiddels verkocht? Bekijk hier het complete occasionaanbod.