Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Subsidie op elektrische occasion in 2020?

21 december 2020 Dien je aanvraag op tijd in

Wie nog dit jaar een tweedehands elektrische auto koopt en aanspraak wil maken op 2000 euro aanschafsubsidie, moet tijdig de subsidieaanvraag indienen. Ben je te laat, dan kun je fluiten naar je subsidie!

Aanschafsubsidie voor een nieuwe elektrische personenauto is dit jaar al lang niet meer mogelijk, de beschikbare pot was binnen enkele dagen leeg en ook het gereserveerde budget voor 2021 is al bijna volledig vergeven. Er is echter ook een aanschafsubsidie van 2000 euro voor de aanschaf van een volledig elektrische occasion

Om daar aanspraak op te kunnen maken moet wel aan een aantal voorwaarden zijn voldaan. Zo mag de oorspronkelijke catalogusprijs van de auto niet hoger zijn dan 45.000 euro en moet de actieradius minimaal 120 kilometer bedragen. Ook moet je de auto minstens drie jaar in bezit houden, anders moet je naar rato een deel van de subsidie terug betalen. Verder is de subsidie niet te combineren met andere (vooral zakelijke) fiscale regelingen.

Te laat? Geen subsidie!

Wie in 2020 het koopcontract voor een elektrische occasion heeft getekend, moet de subsidieaanvraag voor 31 december 12:00 hebben ingediend. Wie in 2021 nog subsidie wil aanvragen voor een in 2020 aangeschafte tweedehands elektrische auto komt van een koude kermis thuis: de aanvraag wordt dan afgewezen. Vanaf 4 januari 2021 9:00 is het mogelijk subsidie aan te vragen voor elektrische auto’s waarvan het koopcontract op of na 1 januari 2021 is gesloten.

Deze 8 elektrische auto's koop je met subsidie