Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

5 goede occasions tot € 20.000

Elektrisch, hybride of op benzine

Voor € 20.000 behoort tweedehands elektrisch rijden tot de mogelijkheden. Maar ook op benzine is de keuze reuze! Wij selecteren er vijf.

1. Kia e-Niro

Elektrisch rijden voor twintig mille is goed mogelijk. Neem nou de Kia e-Niro 64 kW. Dit is een ruime gezinsauto met een elektrische aandrijving. Met zijn scherpe prijs zal hij de nodige gezinnen uit een traditionele brandstofauto weten te lokken. Je vindt ze met zo’n 130.000 kilometer op de teller.

Deze Koreaanse crossover biedt bijna alles wat je in een elektrische gezinsauto zoekt. Hij is zuinig, waardoor je zelfs met het kleinste batterijpakket geen actieradiusvrees zult kennen. Ondertussen passen je kinderen en bagage moeiteloos achterin. 

Aan het ontbrekende trekgewicht en het gemis aan oplaadmogelijkheden voor je eigen elektrische apparatuur kun je wel merken dat de e-Niro alweer wat ouder is. Zorg verder dat je exemplaar koopt dat met 3 fasen laadt, anders duurt opladen heel lang.

2. Mazda 6 en 6 Sportbreak

De Mazda6 vormt een alternatief voor auto’s als de Volkswagen Passat en Ford Mondeo. In 2015 onderging de ruime gezinswagen een voorzichtige opfrisbeurt. Hij beschikt over LED-verlichting en een uitgebreidere veiligheidsuitrusting.

Ook al werd de auto in 2013 geïntroduceerd; met zijn sportieve lijnen is het nog altijd een koppendraaier van jewelste. Het maakt daarbij niet uit of je kiest voor de sedan of de stationwagen. Heb je 20 mille te besteden, dan vind je exemplaren met minder dan 100.000 km op de teller.

Er is keuze uit twee benzinemotoren (2.0 en 2.5 viercilinders) en uit twee diesels. En omdat het een Mazda is, hoef je je over de bedrijfszekerheid geen enkele zorgen te maken.

Meer over de Mazda 6

3. Tesla Model S

Ja, het kan! Voor velen is het de gedroomde elektrische auto; een Tesla Model S. Je weet wel, de gote broer van de Model 3. De auto stamt uit 2013 en met twintig mille op zak kun je een Model S uit 2013 of 2014 vinden. Hij heeft dan wel een behoorlijke kilometerstand.

Maar goed nieuws: de Wegenwacht komt Tesla’s vrijwel alleen tegen met kleine, overzichtelijke mankementen. Niet werkende ruitenwissers bijvoorbeeld, die worden veroorzaakt doordat de verbinding tussen de wissermotor en de armen van de wissers los is. En een laadkabel die niet los wil is mechanisch te ontgrendelen via een palletje in de auto. 

4. Skoda Karoq

Stap je in de Skoda Karoq, dan is het moeilijk te geloven dat de fabrikant ooit als budgetmerk zijn rentrée heeft gemaakt. Zoek een versie van deze crossover waar alles op en aan zit en we verzekeren je dat je blij wordt van deze auto.

Tegelijkertijd voldoet de semi-terreinwagen met zijn vele handigheidjes en imposante bagageruimte aan de traditionele merkwaarden. Voor twintig mille vind je exemplaren met zo’n 100.000 kilometer op de teller. Mits goed onderhouden, kan daar vrij probleemloos nog een ton bij.

De Wegenwacht kent slechts een paar kleine euvels. Het gasklephuis wil wel eens de geest geven. Bij versies met een automaat wordt verder de parkeerstand soms niet herkend.

5. Volvo XC60

Het was een combinatie van geluk en wijsheid, de komst van de Volvo XC60 in 2008. De grote XC90 was eerder al baanbrekend voor het Zweedse merk. De komst van dit kleinere model viel zo’n beetje tegelijk met het begin van de economische crisis, waardoor veel kopers een stap kleiner wilden gaan rijden, zonder echt op comfort in te leveren. Bingo! Daarbij was deze Volvo destijds de allereerste auto die bij lage snelheid ‘meekijkt’ met de bestuurder en ingrijpt als er een aanrijding dreigt.

Het aanbod van de XC60 is flink. Voor € 20.000 vind je zowel fraaie benzine- als dieselversies met één tot anderhalve ton aan kilometers op de teller. Mits goed onderhouden is dat geen enkel probleem.

Op zoek naar een occasion tot € 20.000 ?

Naast deze vijf auto's zijn er natuurlijk nog veel meer occasions tot € 20.000 te verkrijgen. Op ANWB.nl vind je een actueel occasionaanbod, verrijkt met een richtprijs volgens de ANWB Koerslijst, een autokostenberekening incl. afschrijving en de ANWB Autotest met de bevindingen van de Wegenwacht.

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Andere auto kopen? 

Kies je voor een nieuwe of gebruikte? De ANWB helpt je kiezen en adviseert bij het het kopen.

Private lease 

Steeds meer Nederlanders leasen hun privé-auto. Lees alles over private lease en ontdek of het ook wat voor jou is.