Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De auto voor onderzoek aanbieden bij de RDW

Voldoet je auto aan de toelatingseisen?

Niet iedere auto mag zomaar op de Nederlandse wegen rijden. Daarom onderzoekt de RDW je geïmporteerde auto. Je auto moet voldoen aan de Nederlandse toelatingseisen.

Auto laten keuren bij een RDW-keuringsstation

De RDW keurt je auto in een RDW-keuringsstation. Hiervan zijn er zestien, verspreid over het land. Kijk op de website van de RDW voor meer informatie en het maken van een (online) afspraak.

Neem voor het onderzoek door de RDW het buitenlandse kentekenbewijs en een geldig legitimatiebewijs mee. Een CVO (Certificaat van overeenstemming ofwel bewijs van Europese typegoedkeuring) kan hierbij uitkomst bieden. De meeste auto's van na 1996 die gebouwd zijn volgens een Europese typegoedkeuring hebben een CVO waarin de benodigde specificaties van de auto vermeld staan. Als het voertuig niet eerder geregistreerd is geweest (een nieuwe auto), dan moet je dat bewijzen door middel van officiële documenten die zijn afgegeven door de fabrikant, de importeur of de daartoe bevoegde overheidsinstantie.

Eendagskenteken

Tijdens de invoerkeuring is de RDW verplicht het buitenlandse kenteken in te nemen. Je mag dan na de invoerkeuring niet meer met de auto op de openbare weg rijden, omdat je  niet meer in het bezit bent van een geldig kentekenbewijs. In dit geval kun je een gratis eendagskenteken aanvragen bij de RDW. Let op: dit eendagskenteken is alleen geldig op de dag van de keuring.

Meer informatie over het invoeren van een auto op de website van de RDW

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

Private lease 

Steeds meer Nederlanders leasen hun privé-auto. Lees alles over private lease en ontdek of het ook wat voor jou is.

Verkoopservice 

Verkoop je auto gegarandeerd via de ANWB. Snel en zonder te onderhandelen met kopers.

Occasion kopen? 

Actueel occasionaanbod van door ANWB geselecteerde autobedrijven, inclusief informatie van ANWB Experts.