Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoeveel autostoeltjes passen in de auto?

Grote auto's lijken veel ruimte te bieden. Toch kun je doorgaans niet op alle zitplaatsen autostoeltjes plaatsen. Drie naast elkaar, dat lukt vrijwel nooit. En als het al lukt, sluiten de portieren vervolgens moeilijk.

Niet elke zitplek is geschikt voor een autostoeltje

De meeste auto's zijn uitgerust met Isofix bevestigingspunten op de buitenste zitplaatsen van de achterbank. Als je deze gebruikt, is er meestal geen ruimte meer voor een derde autostoeltje. Soms is het volgens het instructieboekje van de auto zelfs niet toegestaan op de middelste plaats op de achterbank een zitje te plaatsen.

Toch drie autostoeltjes op de achterbank?

Bij een auto met een achterbank die uit uit drie aparte stoelen bestaat, is de kans het grootst dat je er drie autostoeltjes in kwijt kunt. Dit komt het meeste voor bij de grotere MPV’s.

Ook een derde zitrij, zoals je dat vaak hebt in zevenzitters, kan extra mogelijkheden bieden voor het bevestigen van een autostoeltje. Maar let op: in de praktijk is dit niet de meest toegankelijke plek en is er ook niet altijd Isofix aanwezig. Soms is het bevestigen van een autostoeltje op de derde zitrij ook niet toegestaan volgens het instructie boekje van de auto.

De veiligste plek voor een autostoeltje

Voor het vervoer van kinderen raden we de achterbank aan. De veiligste plekken zijn vooral rechtsachter, omdat je kind dan vanaf de stoep kan instappen, of als je auto drie volwaardige zitplaatsen achterin heeft, in het midden. Je kind zit dan het verste af van een eventuele botsing van opzij. Pas als laatste kan je de passagiersstoel overwegen voor gebruik van een autostoeltje.

Nu10%korting
Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht® Europa Service krijg je ook in het buitenland altijd hulp in het Nederlands van onze Alarmcentrale.

Telefoonhouders 

Rij altijd veilig en MONO. Shop hier je nieuwe telefoonhouder voor in de auto.

Shop auto-artikelen 

Van poetsmiddelen tot fietsendrager en veiligheidshesje tot zonnescherm en meer! Shop hier alles voor in en op je auto!

Veiligheidsartikelen 

Heb jij deze artikelen al in de auto liggen? Van gevarendriehoek tot noodhamer. Shop ze hier!