Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

“Denk niet: dat overkomt mij niet”

ANWB Alarmcentrale helpt echtpaar op reis in de VS

Een reisverzekering voor je vakantie afsluiten of niet: mening reiziger twijfelt of het wel nodig is. Het echtpaar uit dit klantverhaal besloot om voor de zekerheid toch maar een reisverzekering af te sluiten. Deze keuze heeft het paar veel geld en extra stress bespaard.

Dit pasgetrouwde stel besloot om voor hun huwelijksreis naar Amerika af te reizen. Op aanraden van familie besloten ze om een reisverzekering af te sluiten. De zorgkosten zijn in Amerika beduidend hoger dan in Nederland en een reguliere zorgverzekering zal enkel de Nederlandse tarieven vergoeden. Ze kozen daarom voor een doorlopende reisverzekering met een werelddekking.

De reis begon met een lange vlucht naar het westen van Noord-Amerika en daarna wilde het stel met een huurauto langs de kust rijden. Om de huwelijksreis af te sluiten wilde het echtpaar ook nog een paar dagen in een grote stad aan de oostkust verblijven.

Een abrupt einde aan de vakantie

Helaas liep het allemaal wat anders: een van de reizigers kreeg na een paar dagen last van benauwdheid. Ze besloten naar een lokaal ziekenhuis te gaan en daar bleek de situatie ernstiger te zijn dan gedacht. Er volgde een opname en diverse behandelingen. De lokale artsen vonden het dan ook niet verstandig om de reis voort te zetten.

Het echtpaar nam contact op met de aanbieder van hun reisverzekering en werd zo via de ANWB Alarmcentrale geholpen met een terugvlucht. Helaas bleek al snel dat een reguliere lijnvlucht niet mogelijk was, omdat de gezondheidsrisico’s te groot waren. De patiënt werd daarom, samen met zijn partner, gerepatrieerd met een ambulancevliegtuig.

“Dit hadden we zelf nooit kunnen regelen”

Het echtpaar werd in Amerika opgehaald met een ambulance die hen naar het vliegveld bracht. Daar stond een klein jetvliegtuig klaar met aan boord een arts en verpleegkundige. In Nederland stond bij aankomst opnieuw een ambulance klaar om de patiënt naar een lokaal ziekenhuis te vervoeren.

Een onverwachte en stressvolle situatie, maar dankzij een goede reisverzekering werd alles kundig geregeld. Het echtpaar is dan ook erg dankbaar voor de hulp van de hulpverleners, artsen, reisverzekeraar en ANWB. Ze vertellen: “Dit hadden we zelf allemaal nooit kunnen regelen en zeker ook nooit kunnen betalen. Alle extra gemaakte kosten worden vergoed. Zelfs alles wat al geboekt was wordt vergoed. Dus als ik een advies mag geven: Denk goed na als je op reis gaat! Denk niet: dat overkomt mij niet”.

In verband met bescherming van de privacy van de verzekerde zijn namen en medische details achterwege gelaten.

Bekijk ook

Turkse douane geeft medicijnen niet vrij
Helikoptervlucht of grondtransport?
Bewonderenswaardige samenwerking na ernstig ongeluk
Ambulancevlucht uit West-Afrika