Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Pechhulpverlening

Pechhulp dienstverlening voor twee- en driewielers

Meer informatie 

Waarmee kunnen we jou helpen?

Je wilt tevreden berijders, ook als zij hun reis onverwachts niet kunnen vervolgen. ANWB Zakelijk biedt pechhulp dienstverlening voor zowel elektrisch als niet-elektrisch aangedreven twee- en driewielers*.

We helpen jouw berijder weer op weg

Pech met de fiets komt altijd ongelegen. We doen er alles aan om jouw berijder weer zo snel mogelijk op weg te helpen. Hieronder leggen we je kort uit hoe dit gaat.

  • Wanneer de berijder pech heeft met zijn/haar twee- of driewieler*, kan er 24/7 en 365 dagen per jaar gebeld worden met ons customer care center. Na een korte rechtencheck bekijken we de mogelijkheid om de oorzaak telefonisch op te lossen. Wanneer dit niet lukt, wordt vervolghulp ingezet.
  • Onze hulpverleners bepalen wat de beste vervolghulp is. Sturen we de Wegenwacht? Of moet de twee- of driewieler* direct op transport omdat deze ter plaatste niet kan worden gerepareerd?
    We bepalen graag in overleg waar het rijwiel dan naartoe gebracht moet worden. De dealer in de buurt? Of een centrale locatie? Wij adviseren je graag, waarbij de gekozen locatie voor alle fietsen gelijk dient te zijn.
  • 97% van de pechgevallen kan de Wegenwacht ter plaatse repareren. Daarmee is jouw berijder dus weer snel op weg!
     

Prijs per case

Het tarief voor Pechhulpverlening voor twee- en driewielers* is per case en bedraagt € 199,- exclusief btw. Dit is inclusief: intake, rechtencheck, telefonische hulpverlening, hulverlening door de Wegenwacht (ongeacht de pechoorzaak) en transport.

Of de pechmelding telefonisch is verholpen, of dat we een Wegenwacht hebben gestuurd of dat het rijwiel op transport is gezet: het gefactureerde bedrag is altijd gelijk.

Mogen we de berijder helpen of niet?

Om een correcte rechtencheck te doen is het belangrijk dat we de juiste data tot onze beschikking hebben. De data wordt via een SFTP (Secure File Transfer Protocol) verbinding aangeleverd, en moet minstens één uniek kenmerk per rijwiel bevatten. Op basis hiervan kan onze hulpverlener bepalen of er recht op hulp is. We kunnen elk half uur de data ophalen, zodat we altijd werken met actuele overzichten.

Lekke band? De juiste band!

Twee derde van de pechoorzaken met een twee- of driewieler* is een lekke band. Onze Wegenwachten zijn dan ook uitgerust met de meeste voorkomende fietsbanden (in de bus of bij het dichtstbijzijnde ANWB Service Centrum). Mocht plakken niet lukken, dan kan de band dus ter plaatse worden vervangen. Het is daarom belangrijk om vooraf te checken of jullie rijwielvloot is voorzien van banden die de ANWB op voorraad heeft.

Online inzage en rapportage 

Het is mogelijk om de status van een pechdossier real-time te volgen in onze applicatie ‘Online inzage’. Ook verzorgen wij management informatie over de pechcases. We rapporteren op het aantal pechcases, de oorzaak en welke werkzaamheden wij hebben verricht.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wil je meer weten over de mogelijkheden die ANWB Zakelijk je kan bieden? En hoe je jouw berijders zorgeloos onderweg kunt laten gaan? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

*Fietsen, driewielers, bakfietsen, speed pedelecs, etc.