Naar artikel

Maak je voertuig klaar voor de zomervakantie!

Met de tips van onze Wegenwacht® is jouw voertuig helemaal klaar voor de vakantie.

Bekijk de tips 

Ga goed voorbereid op reis met de Wegenwacht: check je auto en pakket!

Of je nou met de auto, motor of camper gaat, een fijne vakantie begint met een goede voorbereiding. Er halverwege de reis achter komen dat je koelvloeistof (of erger) had moeten bijvullen is niet zo prettig namelijk. Daarom is het verstandig om je voertuig goed klaar te maken voor de reis. En daar helpen wij bij!

Met onze tips ga je met een gerust gevoel op pad en verklein je de kans op pech. Of je nu een dagje weg gaat, naar de andere kant van Nederland rijdt of naar het buitenland, een goede voorbereiding is het halve werk. Krijg je op vakantie toch onverhoopt toch pech? Dan is de Wegenwacht er voor je. Daarvoor moet je wel eerst Wegenwacht Europa hebben.

Ga met het juiste Wegenwacht pakket op reis

Heb jij het juiste pakket? 

Pech in het buitenland? Zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan. Check dus eerst of je wel het juiste pakket hebt voor jouw bestemming. Heb je een Wegenwacht Nederland pakket? Upgrade dan naar Wegenwacht Europa.

  • Nu 10% korting op Wegenwacht Europa Standaard
  • Hulp in het Nederlands van onze Alarmcentrale
  • Met 7.000 buitenlandse wegenwachten altijd dichtbij
Zorg dat iedereen die rijdt recht heeft op pechhulp 

Gaan jullie met één auto op vakantie, maar rijden er meerdere personen in? Zorg dan dat iedereen die rijdt recht heeft op pechhulp van de Wegenwacht. Sluit daarom voor alle bestuurders een Partner- of Jongerenpas af.

  • Partnerpas voor 9,75 per jaar
  • Geen Wegenwacht pakket nodig voor je partner
  • Zelfde pechhulp service als jij

Handige tips voor onderweg

Goed voorbereid op vakantie 

Parijs in zonder milieusticker? Of tol betalen met je creditcard? Check per land wat kan en mag met de ANWB Reiswijzer.

Dit moet verplicht mee 

Wat moet er mee in de auto in het buitenland? Check van tevoren hoe het zit op jouw bestemming en voorkom oponthoud of boetes over de grens.

Hittetips in het verkeer 

Heerlijk, zomer! Maar door de brandende zon kan het al snel te warm worden in jouw auto. Met onze hittetips houd je onderweg - letterlijk - je hoofd koel.

Tips om pech te voorkomen 

Daar sta je dan, langs de kant van de weg.. Je kunt het nooit 100% voorkomen, maar soms kan je pech wel voor zijn. Want zeker op vakantie sta je liever niet onverwacht stil!

Vreemde geluiden 

Hoor je onderweg een vreemd geluid in de auto? Niet zomaar doorrijden! Wegenwacht Paul vertelt wanneer je de Wegenwacht moet inschakelen.