Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Maak je voertuig klaar voor de vakantie!

Met de tips van onze Wegenwacht® is jouw voertuig helemaal klaar voor de vakantie.

Bekijk de tips 

Ga goed voorbereid op reis met de Wegenwacht: check je auto en pakket!

Of je nou met de auto, motor of camper gaat, een fijne vakantie begint met een goede voorbereiding. Er halverwege de reis achter komen dat je koelvloeistof (of erger) had moeten bijvullen is niet zo prettig namelijk. Daarom is het verstandig om je voertuig goed klaar te maken voor de reis. En daar helpen wij bij!

Met onze tips ga je met een gerust gevoel op pad en verklein je de kans op pech. Of je nu een dagje weg gaat, naar de andere kant van Nederland rijdt of naar het buitenland, een goede voorbereiding is het halve werk. Krijg je op vakantie toch onverhoopt pech? Dan is de Wegenwacht er voor je. Daarvoor moet je wel eerst Wegenwacht Europa hebben.

Ga met het juiste Wegenwacht pakket op reis

Heb jij het juiste pakket? 

Sta je met pech? Zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan. Check dus eerst of je wel het juiste pakket hebt. Tijdelijk 10% korting op Wegenwacht Europa Standaard.

  • Geen voorrij- en sleepkosten
  • Ruim 900 wegenwachten staan voor jou klaar
  • 24/7 ANWB Alarmcentrale
Zorg dat iedereen die rijdt recht heeft op pechhulp 

Gaan jullie met één auto op vakantie, maar rijden er meerdere personen in? Zorg dan dat iedereen die rijdt recht heeft op pechhulp van de Wegenwacht. Sluit daarom voor alle bestuurders een Partner- of Jongerenpas af.

  • Partnerpas voor 12,25 per jaar
  • Geen Wegenwacht pakket nodig voor je partner
  • Zelfde pechhulp service als jij

Handige tips voor onderweg

Goed voorbereid op vakantie 

Parijs in zonder milieusticker? Of tol betalen met je creditcard? Check per land wat kan en mag met de ANWB Reiswijzer.

Dit moet verplicht mee 

Wat moet er mee in de auto in het buitenland? Check van tevoren hoe het zit op jouw bestemming en voorkom oponthoud of boetes over de grens.

Tips om pech te voorkomen 

Daar sta je dan, langs de kant van de weg.. Je kunt het nooit 100% voorkomen, maar soms kan je pech wel voor zijn. Want zeker op vakantie sta je liever niet onverwacht stil!

Met de auto op wintersport 

Het wintersportseizoen staat voor de deur. Hier vind je handige tips en adviezen om je reis voor te bereiden, zodat de autorit naar het skigebied gladjes en veilig verloopt en je veilig op je bestemming aankomt.