Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Top 5 pechgevallen in het buitenland

Ook op vakantie is de beste hulp altijd dichtbij

Autopech in het buitenland. Het komt vaak voor, vooral in de zomer. Benieuwd waarvoor de Wegenwacht het vaakst moest uitrukken? Bekijk dan de top 5 meest voorkomende pechgevallen hieronder en lees meteen een paar tips over wat te doen bij pech in het buitenland.

De top 5 meest voorkomende pechgevallen in het buitenland:

  1. Controlelampjes (11%)
  2. Stottert / verlies van vermogen (11%)
  3. Niet startende auto (10%)
  4. Lekke band, geen reserveband (7%)
  5. Lekke band, wel reserveband (6%)

Kokende motor?

Veel pechgevallen zijn te voorkomen met goed en regelmatig onderhoud aan de auto. Wanneer ook de banden in goede staat zijn, worden veel problemen voorkomen. Echter, die onverwachte spijker kan niemand voorspellen. Ook een kokende motor, wanneer je in de Zuid-Europese hitte bergop moet met een caravan en volgepakte auto, kan zelfs bij het beste onderhoud weleens voorkomen. Datzelfde geldt voor stotterende auto’s en verlies van vermogen. Een vakantie vraagt veel van je vierwieler.

Brandende lampjes

De nummer 1 op de lijst hoeft overigens niet meteen erg te zijn. Controlelampjes zijn er in verschillende kleuren. Bij de rode versies is het verstandig om zo snel mogelijk op een veilige plaats te stoppen. Bij oranje kun je nog een stukje doorrijden naar tankstation of lokale garage. Maar laat er zo snel mogelijk naar kijken. Wat de verschillende lampjes betekenen en of je meteen moet stoppen of niet, lees je op deze pagina.

Opspattende steentjes

Naast oplichtende controlelampjes zijn er meer zaken die plotseling aandacht kunnen vragen. Een steentje tegen de ruit bijvoorbeeld. Blijft dat een putje of scheurtje, dan is dat geen probleem. Zie je de scheur groeien, dan is zo snel mogelijk aankloppen bij een garage of autoruitenreparatiecentrum van belang.

Zelf veilig voelen

Wat er ook gebeurt: het allerbelangrijkst is dat je je veilig voelt. Is dat niet het geval, bel dan altijd met de ANWB Alarmcentrale. Ook kun je pech online of via de ANWB Onderweg-app melden.

De ANWB Alarmcentrale is daarom op elk moment van de dag bereikbaar. Waar ter wereld je ook bent. Veel Europese landen hebben een eigen Wegenwacht. De Alarmcentrale zorgt dan samen met deze zusterclubs en lokale sleepdiensten en garages dat je zo snel mogelijk je reis weer kunt vervolgen. In juli en augustus zijn zelfs een aantal Nederlandse Wegenwachten aanwezig in populaire vakantie regio’s in Frankrijk en Italië. Hier ondersteunen zij lokale dienstverleners bij het op weg helpen van Nederlandse toeristen.

Bemiddelen

Wie er ook te hulp schiet, de mensen van de ANWB Alarmcentrale regelen en bemiddelen altijd. Zij houden contact met de garage die je auto repareert zodat ze je daarna precies kunnen vertellen wat er aan de hand is. Handig als je zelf de taal niet machtig bent. Hoe dit precies werkt, lees je op deze pagina over pechhulp tijdens je reis.

Pechhulp in het buitenland

Wil je goed voorbereid op vakantie? Met Wegenwacht Europa kun je dag en nacht op ons rekenen.