Zusterclubs

Pechhulp in het buitenland

Hoe werken we samen met de zusterclubs?

Niet in elk land werkt de hulpverlening bij pech hetzelfde als in Nederland. Wist jij bijvoorbeeld dat je voor pechhulp langs een Franse snelweg 112 moet bellen?

Pechhulp door onze zusterclubs

Sta je in het buitenland met pech, dan kun je net als in Nederland dag en nacht rekenen op de Nederlandstalige Alarmcentrale van de ANWB. In het buitenland is dit op een ander nummer: +3170-314 14 14 of gebruik de Wegenwacht app. In veel Europese landen verzorgen zusterclubs van de ANWB de pechhulp. Dat gebeurt bijvoorbeeld in Duitsland, Italië, Zwitserland en Noorwegen. Sleutelen langs de weg is in veel landen verboden. De Alarmcentrale zorgt er in dat geval voor dat je naar een aangesloten garage of locatie van een zusterclub wordt gesleept voor hulp.

Pechhulp in Frankrijk

Frankrijk kent geen wegenwachtorganisatie. Op snelwegen hebben alleen dépanneurs (bergers) de bevoegdheid om mensen te helpen. Bij pech langs de snelweg slepen zij je eerst af naar een garage. Pas daar wordt gekeken wat er met de auto aan de hand is en vindt reparatie plaats. Langs de Franse snelwegen staan oranje praatpalen waarmee je hulp kunt inschakelen. De hulpdienst ziet direct waar je staat. Je kunt ook hulp inroepen door 112 te bellen, dan moet je wel uitleggen waar je precies staat.

Albanië, Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland |Italië, IJsland, Kosovo|  Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Monaco, Montenegro, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (m.u.v. de Azoren en Madeira), Roemenië, San Marino, Servië,  Slovenië, Slowakije, Spanje (m.u.v. de Canarische Eilanden, Ceuta en Melilla), Tsjechische Republiek, Turkije (tot de Bosporus), Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland.

 

Heb je nog geen pechhulp service in Europa?

Ga goed voorbereid op vakantie en sluit Wegenwacht Europa af. Dan kun je rekenen op ruim 7.000 wegenwachten van onze zusterclubs en 24/7 hulp in het Nederlands van onze Alarmcentrale. Nu 20,- korting op Wegenwacht Europa Standaard.

Bekijk de pakketten

Heb je al een Wegenwacht pakket?

Bekijk je pakket en wijzig deze als je nog niet de juiste dekking hebt.

Maak je auto vakantieklaar

Maak je auto vakantieklaar

Tijdens de zomervakantie moet je auto extra hard werken. De kans op autopech wordt een stuk kleiner als je enkele eenvoudige controles uitvoert.

Pechhulpverlening in het buitenland

Pechhulpverlening in het buitenland

Bij pech in het buitenland doet de ANWB Alarmcentrale, net als in Nederland, er alles aan om je snel weer op weg te helpen.