Naar artikel

Pechhulp in het buitenland

De ANWB Alarmcentrale staat klaar voor jou

Pech onderweg kan altijd gebeuren. Of het nu je auto, motor, caravan, camper, aanhangwagen of vouwwagen is, ook in het buitenland staan we voor je klaar. Lees hier hoe hulp in het buitenland werkt, wat je in zo'n geval moet doen en hoe we je kunnen helpen.

Wat moet ik doen bij pech in het buitenland?

Bij een pechgeval neem je contact op met de ANWB Alarmcentrale. De medewerkers van de Alarmcentrale zijn 24 uur per dag bereikbaar en spreken zowel Nederlands als de taal van het land waar jij hulp nodig hebt. Zij zorgen ervoor dat je jouw reis zo snel mogelijk kunt vervolgen.

Je kunt in het buitenland ook bellen naar +3170 314 14 14 of gebruik de ANWB Onderweg App. Sta je niet veilig? Dan altijd bellen.

De pechhulp kan anders zijn dan in Nederland

Niet in elk land werkt de hulpverlening bij pech hetzelfde als in Nederland. Afhankelijk van de regels en mogelijkheden in het land waar je bent, geven wij advies en bieden we pechhulp. Sleutelen langs de weg is in veel landen verboden. De Alarmcentrale zorgt er in dat geval voor dat je auto naar een garage wordt gesleept. Let op: in Frankrijk mag er geen hulp langs de kant van de snelweg verleend worden. Je moet in zo'n geval 112 bellen. Dat is anders dan wat je in Nederland gewend bent. 

Meest gestelde vragen

Heb je nog geen pechhulp in Europa?

Ga goed voorbereid op vakantie en sluit Wegenwacht Europa af. Dan kun je rekenen op ruim 7.000 wegenwachten van onze zusterclubs en 24/7 hulp in het Nederlands van onze Alarmcentrale.

Ik heb nog geen Wegenwacht pakket

Als je nog geen Wegenwacht pakket hebt, kan je deze eenvoudig afsluiten. Zo kan je zorgeloos op op reis gaan.

Ik heb al een Wegenwacht pakket

Check je pakket, dan weet je meteen of je alles goed geregeld hebt of toch iets mist. Als je iets moet wijzigen kan dat meteen.

Meer informatie

Maak je auto vakantieklaar 
Tijdens de kerstvakantie moet je auto extra hard werken. De kans op autopech wordt een stuk kleiner als je enkele eenvoudige controles uitvoert.
Toch pech, wat dan? Blijf kalm

De ANWB doet er alles aan je zo snel mogelijk te helpen. De hulp kan per land verschillen. De Alarmcentrale houdt je in tussentijd op de hoogte.