Pechhulp in Europa

Pechhulp in Europa

Met de auto op vakantie in Europa? Ga goed voorbereid op weg en lees hoe je bij pech in Europa wordt geholpen.

Pechhulp in het buitenland

Hoe helpen wij jou bij pech in het buitenland?

Je gaat er natuurlijk niet van uit, maar pech met je auto, of een ander voertuig, in het buitenland kan altijd gebeuren. Wij leggen je uit hoe wij je kunnen helpen en geven je ook nog tips hoe je je het beste kunt voorbereiden op een reis met de auto naar het buitenland.

Welke pechhulp krijg ik in het buitenland?

Sta je in het buitenland met pech, dan kun je net als in Nederland dag en nacht rekenen op de Nederlandstalige Alarmcentrale van de ANWB. In het buitenland is dit op een ander nummer: +3170 314 14 14 of gebruik de Wegenwacht app. In de zomerperiode kan het zijn dat je in Frankrijk en Italië geholpen wordt door één van onze Wegenwachten. Maar in andere Europese landen wordt de pechhulp verzorgd door de desbetreffende zusterclub uit het land waar je met pech staat. Wij helpen je vanuit Nederland via de ANWB Alarmcentrale. Sleutelen langs de weg is in veel landen verboden. De Alarmcentrale zorgt er in dat geval voor dat je naar een aangesloten garage of locatie van een zusterclub wordt gesleept voor hulp.

Goed voorbereid op weg

Albanië, Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland |Italië, IJsland, Kosovo|  Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Monaco, Montenegro, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (m.u.v. de Azoren en Madeira), Roemenië, San Marino, Servië,  Slovenië, Slowakije, Spanje (m.u.v. de Canarische Eilanden, Ceuta en Melilla), Tsjechische Republiek, Turkije (tot de Bosporus), Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland.

Naast de steunpunten in Nederland zijn er ook steunpunten in Duitsland, Frankrijk en Spanje.

Meer informatie

Heb je pech aan je caravan, vouwwagen of camper en ben je in Nederland? Dan helpen wij je gewoon. Kies je ervoor om naar het buitenland te gaan met je caravan of vouwwagen, dan kun je Aanhangwagen Service Buitenland (€ 15,-) toevoegen aan je Wegenwacht pakket. Ga je met de camper naar het buitenland? Voeg dan Kampeerauto Service Buitenland (€ 25,-) toe aan je bestelling.

Als je met de auto of motor buiten Europa op vakantie gaat, bijvoorbeeld naar Marokko of Turkije, dan kun je hiervoor ook pechhulp afsluiten. Je kunt dan vanuit bijna de hele wereld een beroep doen op de pechhulp van de ANWB Alarmcentrale en buitenlandse steunpunten. Lees meer over pechhulp buiten Europa.


Heb je nog geen pechhulp service in Europa?

Ga goed voorbereid op vakantie en sluit Wegenwacht Europa af. Dan kun je rekenen op ruim 7.000 wegenwachten van onze zusterclubs en 24/7 hulp in het Nederlands van onze Alarmcentrale. 

Bekijk de pakketten

Heb je al een Wegenwacht pakket?

Bekijk je pakket en wijzig deze als je nog niet de juiste dekking hebt.

Maak je auto vakantieklaar

Maak je auto vakantieklaar

Tijdens de zomervakantie moet je auto extra hard werken. De kans op autopech wordt een stuk kleiner als je enkele eenvoudige controles uitvoert.

Toch pech, wat dan?

Toch pech, wat dan?

Blijf kalm

De ANWB doet er alles aan je zo snel mogelijk te helpen. De hulp kan per land verschillen. De Alarmcentrale houdt je in tussentijd op de hoogte.