Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Pechhulp in het buitenland

Pech onderweg kan altijd gebeuren, ook op vakantie.

Pech onderweg kan altijd gebeuren. Of het nu met je auto, motor, caravan, camper, aanhangwagen of vouwwagen is, ook in het buitenland staan we voor je klaar. Lees hier hoe hulp in het buitenland werkt, wat je in zo'n geval moet doen en hoe we je kunnen helpen.

Wat moet ik doen bij pech in het buitenland?

Bij een pechgeval neem je contact op met de ANWB Alarmcentrale. De medewerkers van de Alarmcentrale zijn 24 uur per dag bereikbaar.  

Je kunt in het buitenland ook bellen naar +3170 314 14 14  of gebruik de ANWB Onderweg App. Sta je niet veilig? Dan altijd bellen.

Meest gestelde vragen

De pechhulp kan anders zijn dan in Nederland

Niet in elk land werkt de hulpverlening bij pech hetzelfde als in Nederland. Afhankelijk van de regels en mogelijkheden in het land waar je bent, geven wij advies en bieden we pechhulp. Sleutelen langs de weg is in veel landen verboden. De Alarmcentrale zorgt er in dat geval voor dat je auto naar een garage wordt gesleept. Let op: in Frankrijk mag er geen hulp langs de kant van de snelweg verleend worden. Je moet in zo'n geval 112 bellen. Dat is anders dan wat je in Nederland gewend bent. 

Heb je nog geen pechhulp in Europa?

Ga goed voorbereid op vakantie en sluit Wegenwacht Europa af. Dan kun je rekenen op ruim 7.000 wegenwachten van onze zusterclubs en 24/7 hulp in het Nederlands van onze Alarmcentrale.

Ik ben nog geen lid

Als je nog geen Wegenwacht pakket hebt, kan je deze eenvoudig afsluiten. Zo ga je goed voorbereid op reis.

Ik ben al lid

Check je pakket, dan weet je meteen of je alles goed geregeld hebt of toch iets mist. Als je iets moet wijzigen kan dat meteen.

Meer informatie

Maak je auto vakantieklaar 10 tips van de Wegenwacht

Ga voorbereid de weg op. De kans op autopech wordt een stuk kleiner als je enkele controles uitvoert. 

Toch pech, wat dan? Blijf kalm

De ANWB doet er alles aan je zo snel mogelijk te helpen. De hulp kan per land verschillen. De Alarmcentrale houdt je in tussentijd op de hoogte.