Naar artikel

Pechhulp in Europa

Met de auto op reis binnen Europa? Ga goed voorbereid op weg!

Zo werkt het 

Pechhulp in het buitenland

De ANWB Alarmcentrale staat klaar voor jou

Je gaat er natuurlijk niet van uit, maar pech onderweg kan altijd gebeuren, ook in het buitenland, en niet alleen met de auto. Ook je caravan, vouwwagen, camper of motor kunnen aanleiding geven om contact op te nemen. Wij leggen je uit hoe hulp in het buitenland werkt, wat je in zo'n geval moet doen en hoe we je kunnen helpen.

Wat moet ik doen bij pech in het buitenland?

Of je auto nu niet meer start als je wilt wegrijden van de camping, of dat je tijdens de reis pech onderweg krijgt, de Wegenwacht en de ANWB Alarmcentrale komen je te hulp. Valt je auto stil dan kan dat onveilige situaties in het verkeer veroorzaken. Zorg dat jij en je reisgenoten zo snel mogelijk in veiligheid zijn.

Neem vervolgens contact op met de ANWB Alarmcentrale. Dat kan, net als in Nederland, 24 uur per dag. De medewerkers van de Alarmcentrale spreken zowel Nederlands als de taal van het land waar jij hulp nodig hebt. Handig als je zelf die taal niet machtig bent. Zo kunnen ze jou goed helpen. Niet in elk land werkt de hulpverlening bij pech hetzelfde als in Nederland. Afhankelijk van hoe het in jouw vakantieland werkt schakelt de Alarmcentrale de juiste hulp bij en zorgen we ervoor dat je zo snel mogelijk jouw reis kunt vervolgen.

Je kunt in het buitenland online pech melden, bellen naar +3170 314 14 14 of gebruik de ANWB Onderweg App. Sta je niet veilig? Dan altijd bellen.

De pechhulp kan anders zijn dan in Nederland

Afhankelijk van de regels en mogelijkheden in het land waar je bent, geven wij advies en bieden we pechhulp. We zorgen ervoor dat je jouw reis zo snel mogelijk kunt vervolgen. Of dit nu met je eigen auto of vervangend vervoer is. Sleutelen langs de weg is in veel landen verboden. De Alarmcentrale zorgt er in dat geval voor dat je auto naar een garage wordt gesleept. Let op: in Frankrijk mag er geen hulp langs de kant van de snelweg verleend worden. Je moet in zo'n geval 112 bellen. Dat is anders dan wat je in Nederland gewend bent. Maar geen zorgen, de ANWB Alarmcentrale helpt je er doorheen. 

Wist je dat iedere zomer de Wegenwacht ook in het buitenland rondrijdt? Je kunt ze vinden in Frankrijk en in Italië rondom het Gardameer.  

Goed voorbereid op weg

Pech is onvoorspelbaar. Door je auto en eventuele aanhanger goed te onderhouden en banden op de juiste spanning te houden en op tijd te vervangen, kun je al een hoop pech voorkomen.

Meer informatie

Heb je nog geen pechhulp in Europa?

Ga goed voorbereid op vakantie en sluit Wegenwacht Europa af. Dan kun je rekenen op ruim 7.000 wegenwachten van onze zusterclubs en 24/7 hulp in het Nederlands van onze Alarmcentrale. 


Heb je al een Wegenwacht pakket?

Check je pakket, dan weet je meteen of je alles goed geregeld hebt of toch iets mist. Als je iets moet wijzigen kan dat meteen.

Maak je auto vakantieklaar 
Tijdens de zomervakantie moet je auto extra hard werken. De kans op autopech wordt een stuk kleiner als je enkele eenvoudige controles uitvoert.
Toch pech, wat dan? Blijf kalm

De ANWB doet er alles aan je zo snel mogelijk te helpen. De hulp kan per land verschillen. De Alarmcentrale houdt je in tussentijd op de hoogte.