Naar artikel

7 tips om alles uit je pechhulp te halen

Ken jij ze al?

Je Wegenwacht pakket is completer dan je denkt. Wist jij bijvoorbeeld dat je in álle auto's geholpen wordt, ook als het niet je eigen auto is?

We zetten 7 tips voor je op een rijtje, zodat jij zoveel mogelijk uit je lidmaatschap kunt halen:

1. Ook hulp als je niet in je eigen auto rijdt

Heerlijk toeren in je moeders cabrio? Of de ruime stationwagen van je buurman lenen? In welke auto je ook rijdt, wij helpen je. Tot wel 2 kentekens per jaar zonder extra kosten. Ook als je zelf geen auto hebt. Je Wegenwacht lidmaatschap is namelijk niet gekoppeld aan een kenteken, maar is persoonsgebonden.

Ook voor je gezin hebben we een aantal opties. Rijden jullie gezamenlijk in een en dezelfde auto? Dan is je partner in die auto al verzekerd van pechhulp voor € 9,75 per jaar. Kinderen tot 26 jaar kunnen voor € 4,75 per jaar pechhulp krijgen, in die specifieke auto, als zij de Jongerenpas aanvragen. Rijdt iemand binnen je gezin in een eigen auto? Dan krijgt diegene korting op zijn Wegenwacht pakket.

2. Foutje gemaakt? Wij lossen het op.

Stel je voor, je gooit je autodeur in het slot en plots komt het besef: je sleutels liggen nog in de auto… Ook dan schiet de Wegenwacht te hulp. Per ongeluk een lampje laten branden en sta je nu met een leeggelopen accu? Geen probleem, dat valt bij de ANWB gewoon binnen jouw pakket. En dat is fijn, want een foutje maken we allemaal wel eens.

3. Geen extra kosten wanneer je hulp nodig hebt

Stilstaan met pech is niet leuk. Extra vervelend: eventuele voorrij- en sleepkosten. Gelukkig ben jij lid van de Wegenwacht. Bij ons betaal je geen voorrijkosten als je hulp inschakelt. In 9 van de 10 gevallen helpen we je direct weer op weg. En moeten we je auto toch slepen? Ook dan betaal je niets extra’s.

4. Ook hulp bij een lekke band

Het is een van de bekendste pechgevallen: een lekke band. We helpen je direct, bijvoorbeeld door een reservewiel te plaatsen. Wist je dat steeds meer (nieuwe) auto’s geen reservewiel hebben? Daarom heeft de Wegenwacht een universeel reservewiel. Dit wiel past op bijna elke auto. Zo kun jij je weg vervolgen en je band op een later moment laten repareren. Dat scheelt tijd!

5. Motorfiets ook gedekt

Rijd je wel eens motor? Ook dan heb je recht op pechhulp. Omdat je pechhulp persoonsgebonden is, hoef je maar één pakket af te sluiten: geschikt voor je auto én motor.

6. Je pechhulp per maand betalen

Vind je 1x per jaar betalen onhandig? Je kunt jouw Wegenwacht pakket nu ook per maand betalen. Neem hiervoor contact met ons op. We helpen je graag verder.

7. Pechhulp voor alle auto's

Alle auto's kunnen pech krijgen. Of je nou rondrijdt in een oude bak, of net een gloednieuwe auto bij de dealer hebt opgehaald: wij zijn er voor je. Zonder dat we toeslagen rekenen.

Meer weten over de voorwaarden? Die vind je hier.

Met Wegenwacht is de beste hulp altijd dichtbij. Heb je vragen? Of advies nodig bij twijfel? Eén telefoontje is genoeg! En tegenwoordig kun je zelfs pech vóór zijn met Smart Driver. Nieuwsgierig hoe? Meer informatie over Smart Driver