Naar artikel

Oudste wandelroute van Nederland etappe 1B

Nederland, Noord-Holland, Driemond

In 1914 opende de ANWB de eerste bewegwijzerde wandelroute van Nederland. 150 kilometer wandelen, dwars door het hart van Nederland van west naar oost. En die wandelroute kun je vandaag de dag nog steeds lopen. De start is in Amsterdam, de finish in Arnhem. Onderweg loop je o.a. door het Gooi, over de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe. De route is vlak en de helft voert over onverharde wegen. De route bestaat oorspronkelijk uit zes etappes, maar Etappe 1 (30 km) is gesplitst in Etappe 1A (10 km) en Etappe 1B (20 km).

Etappe 1B, Driemond (Weesp) – Hilversum, start in Driemond, vanaf waar je het riviertje de Gein volgt. Je hoort verderop de dieselschepen ronken in het Amsterdam-Rijnkanaal, kronkelt langs de lieflijke Vecht en raakt geheid in vervoering bij de Ankeveense plassen. Het toetje bestaat uit het mooie Spanderswoud bij Hilversum en dan de schitterende Trompenbergerweg, met z'n fenomenale oude villa's.

Let op: in de route zit een oversteek per voetveer. Check van tevoren de vaartijden!

N.B. Deze etappe volgt op Etappe 1A Amsterdam - Driemond. Aansluitend op deze etappe volgt Etappe 2 Hilversum - Zeist. Kijk hier voor meer informatie (zoals geo-pdf's). 

  Shop nu
  Wandelschoenen 

  Of je wandeling nu kort of lang is, met onze schoenen loop je altijd comfortabel!

  Shop nu
  Kaarten & gidsen 

  Shop bij ANWB de leukste wandelkaarten en natuurgidsen en maak je wandeling nog leuker!

  1 + 1

  gratis
  Wandelsokken 

  Wandelsokken met goede pasvorm en demping. Bekijk het ruime assortiment sokken van de ANWB.