Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Oudste wandelroute van Nederland etappe 2

Nederland, Noord-Holland, Hilversum

In 1914 opende de ANWB de eerste bewegwijzerde wandelroute van Nederland. 150 kilometer wandelen, dwars door het hart van Nederland van west naar oost. En die wandelroute kun je vandaag de dag nog steeds lopen. De start is in Amsterdam, de finish in Arnhem. Onderweg loop je o.a. door het Gooi, over de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe. De route is vlak en de helft voert over onverharde wegen. De route bestaat oorspronkelijk uit zes etappes, maar Etappe 1 (30 km) is gesplitst in Etappe 1A (10 km) en Etappe 1B (20 km).

Etappe 2, Hilversum – Zeist, start in Hilversum, waar de pracht en praal van oud geld je langs de uitvalwegen tegemoet straalt. De route voert je, even buiten Hilversum, door het prachtige Cronebos, door de 'Kuil van Drakesteyn' richting Lage Vuursche; bos, bos en nog eens bos – mooi bos. Een van de fraaiste beukenlanen van Nederland brengt je tot bij Den Dolder, en even verderop loop je over de Reelaan, het Hollywood van het Gooi, richting Zeist. Het prachtige Slot met dezelfde naam is het eindpunt.

N.B. Deze etappe volgt op Etappe 1B Driemond- Hilversum. Aansluitend op deze etappe volgt Etappe 3 Zeist - Doorn. Kijk hier voor meer informatie (zoals geo-pdf's). 

Shop nu
HN® Wandelschoenen 

Of je wandeling nu kort of lang is, met onze schoenen loop je altijd comfortabel!

Shop nu
Kaarten & gidsen 

Shop bij ANWB de leukste wandelkaarten en natuurgidsen en maak je wandeling nog leuker!

2e paar50%korting
Wandelsokken 

Wandelsokken met goede pasvorm en demping. Bekijk het ruime assortiment sokken van de ANWB.

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Navigeer naar het startpunt van je wandeling met de Onderweg app, zoek naar tankstations en laadpalen, en gebruik de parkeerfunctie.