Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bierroute drie Egmonden

Nederland, Noord-Holland, Egmond-Binnen

Duinen, strand, bollenvelden en de drie Egmonden zijn de hoofdingrediënten van deze wandeling. Je begint in Egmond-Binnen, waar bij de Abdij van Egmond Sanctie Alberti Parstorale bieren worden gebrouwen van heilig bronwater. Vervolgens gaat de route langs zee naar het voormalige vissersdorp Egmond aan Zee en vandaar naar Egmond aan den Hoef, de vroegere residentie van de heren en graven van Egmond.

N.B. In het Noordhollands Duinreservaat is een duinkaart nodig. Een dagkaart kost € 2 (een jaarkaart € 13,50) en is bij een automaat aan de rand van het gebied te koop of online.

N.B. Deze Bierroute komt uit Het grote Nederlandse bierwandelboek, uitgegeven door ANWB, met daarin nog 29 bierwandelingen in Nederland tussen 5 en 15 kilometer. Eerst nog een andere bierroute uitproberen? Probeer de Bierroute Den Bosch en/of de Bierroute Giethoorn.

Tip: Wandel deze route via de gratis ANWB Eropuit app. Zoek de route in de app via de filters. Onderweg zie je op het kaartje waar je bent, zo kun je niet verdwalen.

Shop nu
HN® Wandelschoenen 

Of je wandeling nu kort of lang is, met onze schoenen loop je altijd comfortabel!

Shop nu
Kaarten & gidsen 

Shop bij ANWB de leukste wandelkaarten en natuurgidsen en maak je wandeling nog leuker!

2e paar50%korting
Wandelsokken 

Wandelsokken met goede pasvorm en demping. Bekijk het ruime assortiment sokken van de ANWB.

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Navigeer naar het startpunt van je wandeling met de Onderweg app, zoek naar tankstations en laadpalen, en gebruik de parkeerfunctie.