Natuurramp op je vakantiebestemming

Bekijk de vragen en antwoorden over je verzekering

Is er op jouw vakantiebestemming sprake van een natuurramp? Dan is het begrijpelijk dat je vragen hebt over je ANWB Reis- of Annuleringsverzekering. Bekijk hieronder de antwoorden op de veelgestelde vragen.

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Volg de ontwikkelingen volgen via het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de media. Ben je ter plaatse? Dan adviseren we de instructies van lokale autoriteiten op te volgen.

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vind je de meest actuele informatie en reisadviezen over de situatie in je vakantiegebied. Je kunt ook bellen. Houd contact met je vervoersmaatschappij of touroperator en volg het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bekijk het reisadvies

Of bel Buitenlandse Zaken via +31 247 247 247

Calamiteitenfonds

In sommige gevallen betaalt het Calamiteitenfonds de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast. Als de reis moet worden afgebroken, zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen. Bekijk de website voor de voorwaarden en meest actuele informatie.

Meer informatie over het Calamiteitenfonds

Vragen over de ANWB Annuleringsverzekering

Je kunt de reis annuleren. De annuleringskosten hiervan vallen onder de dekking van jouw annuleringsverzekering.

Als hiermee een volledige annulering voorkomen kan worden, zijn deze kosten verzekerd. Je ontvangt een vergoeding tot maximaal de annuleringskosten van de reservering.

De annuleringskosten zijn alleen verzekerd als je de dekking 'Terrorisme en Natuurrampen' hebt afgesloten en je een vakantie hebt geboekt in het getroffen gebied. Extra kosten vallen niet onder de dekking van de annuleringsverzekering.

Ja, dat is verzekerd. In het deel van het betreffende land is er dusdanige schade aan de gereserveerde accommodatie, dat deze niet meer voor verblijf geschikt is.

Nee, het is geen verzekerde annuleringsreden.


Vragen over de ANWB Reisverzekering

Op basis van jouw verzekering heb je recht op vergoeding van extra verblijfskosten, extra kosten voor vervoer en telefoonkosten. De maximum vergoeding voor telefoonkosten voor gesprekken met derden bedraagt € 250,-. De vergoeding voor extra verblijfskosten is € 75,- per persoon per dag, met een maximum van € 600,- per reisgezelschap.

Wij adviseren je om contact op te nemen met jouw reisorganisatie/touroperator en/of vervoersmaatschappij.

 

 

Op basis van jouw reisverzekering heb je recht op vergoeding van extra verblijfskosten, extra kosten voor vervoer en telefoonkosten. De maximum vergoeding voor telefoonkosten voor gesprekken met derden bedraagt € 250. De vergoeding voor extra verblijfskosten is € 75 per persoon per dag, met een maximum van € 600 per reisgezelschap.

Wij adviseren jou ook om contact op te nemen met jouw reisorganisatie, touroperator of vervoersmaatschappij.

Ja, jouw reisverzekering blijft tijdens die periode gewoon geldig. Je bent verzekerd.

Ja, als je al op vakantie was in het getroffen gebied, kun je een vergoeding krijgen voor de kosten voor een vervangend verblijf. De maximale vergoeding is gelijk aan de vergoeding voor de extra verblijfskosten.

Indien je nog op vakantie moest gaan, zijn deze kosten niet verzekerd.

 

De reisverzekering vergoedt deze schade tot de maximale dekking genoemd in de van toepassing zijnde voorwaarden. Er moet wel een dekking voor bagage gekozen zijn.

 

 

Vragen over een samengestelde reis

Ja, als:

  • de reis niet gemaakt kan worden en
  • de verhuurder en/of reisorganisatie deze kosten niet vergoedt en
  • niet voor vervanging kan worden gezorgd,

dan mag je de reis annuleren.

Bij onze doorlopende annuleringsverzekering is de dekking Samengestelde reis standaard meeverzekerd. Heb je een kortlopende annuleringsverzekering? Dan moet je de dekking Samengestelde reis zelf meeverzekerd hebben.