Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Natuurramp in het buitenland

Wat is verzekerd bij een bosbrand, aardbeving of vulkaanuitbarsting

Krijg je tijdens je vakantie te maken met een natuurramp zoals een grote bosbrand, aardbeving of vulkaanuitbarsting. Dan is het fijn om te weten wat verzekerd is. Ben je op vakantie via een reisorganisatie, dan is dit in vaak verzekerd via het Calamiteitenfonds. Lees hieronder meer over het calamiteitenfonds en jouw eigen verzekering.

Snel naar 
Annuleringsverzekering | Reisverzekering | Samengestelde reis | Schade melden

 

Calamiteitenfonds

Ben jij op vakantie via een reisorganisatie? Dan is een natuurramp zoals een bosbrand of vulkaanuitbarsting soms verzekerd via het Calamiteitenfonds. De calamiteitencommissie bepaalt of de ramp vergoed kan worden. In dit geval kan je extra kosten voor het aanpassen of afbreken van de reis terug krijgen. Ook heb je recht op een vergoeding voor de dagen dat jij eerder naar huis moet. 

Kijk op de website van jouw reisorganisatie hoe je de vergoeding van jouw vakantie of reis kunt regelen. Of bekijk de website van het Calamiteitenfonds voor de voorwaarden en meest actuele informatie.

 

Vragen over de ANWB Annuleringsverzekering

 

Vragen over de ANWB Reisverzekering

 

Vragen over een samengestelde reis

Ook interessant

Schade melden

Meld eenvoudig online via Mijn ANWB jouw schade. 24 uur per dag, geen wachtrij en direct geregeld. Geen haast, dit hoeft pas als je weer veilig thuis bent.  

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vind je het actuele reisadvies en informatie over de situatie op jou bestemming. Of kijk op 'Wat moet ik doen in een crisissituatie'.