Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Calamiteiten

Wat is verzekerd bij calamiteiten in het buitenland

Soms gebeurt er thuis, onderweg of tijdens je vakantie iets onverwachts. Zoals een grote storm, bosbranden of snel verspreidend virus. Hierdoor kan je in een onveilige situatie komen. Weet wat je moet doen voor of tijdens een ramp. Wij hebben de belangrijkste informatie voor jou verzekering op een rijtje gezet.

Snel naar
Noodnummers | Calamiteitenfonds | Zo werkt schade meldden

Wat moet je doen bij een natuurramp 
Lees wat je kan doen bij een natuurramp op jouw vakantiebestemming, wat is verzekerd en hoe werkt schade melden.
Oorlog, onrust of geweld 
Vakantie gepland naar Israël of omringende landen? We vertellen je wat wel en niet verzekerd is rondom annuleren en schade melden.
Staking in het buitenland 
Lees wat je kan doen bij een staking op jouw vakantiebestemming, wat is verzekerd en hoe werkt schade melden.
Gezondheidsrisico's tijdens je vakantie 
Lees wat je kan doen bij gevaarlijke gezondheidsrisico's op jouw vakantiebestemming, wat is verzekerd en hoe werkt schade melden.

Calamiteitenfonds

In sommige gevallen vergoed het Calamiteitenfonds extra kosten die ontstaan bij het aanpassen of afbreken van een reis. Bekijk de website van het fonds voor de voorwaarden en meest actuele informatie.

Wat moet je doen bij...

Online schade melden, dit moet je doen

Heb je een schade gemeld en ben je benieuwd wanneer je iets van ons hoort? Wij doen er alles zo snel mogelijk te reageren. Lees meer over onze reactietermijnen.  

Service & Contact

ANWB Alarmcentrale (24/7)

Telefoonnummers
088 269 28 88 (vanuit Nederland)
00 31 70 314 14 14 (vanuit het buitenland)

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vind je het actuele reisadvies en informatie over de situatie op jou bestemming. Of kijk op 'Wat moet ik doen in een crisissituatie'.

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.