Naar artikel

Wat moet je doen bij calamiteiten

Bekijk de vragen en antwoorden

Hoe zit het met je reis- en/of annuleringsverzekering bij een calamiteit zoals een natuurramp of een terrorische dreiging of aanslag? Ongeacht welke situatie je je in bevindt, is het fijn om duidelijkheid te hebben over je verzekering. Daarom hebben we per calamiteit de belangrijkste vragen over je verzekering op een rij gezet.

Praktische informatie bij...

Het Coronavirus

Onrust of geweld

Extreem weer in Nederland

Een natuurramp

Een aanslag of dreiging

Extreem weer in het buitenland

Blijf op de hoogte

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Volg de ontwikkelingen volgen via het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de media. Ben je ter plaatse? Dan adviseren we de instructies van lokale autoriteiten op te volgen. Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vind je de meest actuele informatie en reisadviezen over de situatie in je vakantiegebied. Je kunt ook bellen. Houd contact met je vervoersmaatschappij of touroperator en volg het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Calamiteitenfonds

In sommige gevallen betaalt het Calamiteitenfonds de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast. Als de reis moet worden afgebroken, zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen. Bekijk de website voor de voorwaarden en meest actuele informatie.

Dekking Natuurrampen en terrorisme

Boek je reis om of annuleer je reis met onze aanvullende dekking 'Terrorisme en natuurrampen' bij terrorismedreiging of natuurrampen.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.