Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Inboedelverzekering: ook voor je telefoon en tablets

Het is ons allemaal wel eens overkomen. Net een nieuwe telefoon en deze valt met een smak op de grond. Door de barsten in het scherm zie je bijna niets meer. Wat kun je doen en is deze schade verzekerd?

 

Is je mobiel verzekerd in je inboedelverzekering?

Met de ANWB Inboedelverzekering is je telefoon alleen verzekerd als je ook de aanvullende smartphone- en tabletdekking hierbij afsluit. Zoals de naam van de dekking al verklapt, geldt deze ook voor tablets. Maar ook smartwatches zijn verzekerd.

Welke schade komt het meest voor bij smartphones?

Als het gaat om schade aan smartphones komt een kapot beeldscherm toch het meeste voor. Het liefst wil je zo’n kapot scherm snel laten repareren, maar deze reparatiekosten lopen vaak hoog op. Gelukkig is dit verzekerd op je ANWB Inboedelverzekering met smartphone- en tabletdekking.

Deze aanvullende dekking voor smartphone, tablets, smartwatches en smartglasses geldt wereldwijd in geval van bijvoorbeeld diefstal of verlies. Ook kun je rekenen op hulp bij beschadiging van je telefoon door vallen of stoten. Daarnaast is waterschade verzekerd, een opluchting als je mobiel uit je broekzak valt en het water in plonst.

Voor hoeveel apparaten geldt de inboedelverzekering met Smartphonedekking?

Een ANWB Inboedelverzekering met smartphone- en tabletdekking geldt voor alle smartphones en tablets van het gehele gezin. Alle gezinsleden kunnen thuis of buitenshuis dus gerust hun toestel gebruiken.

Welke vergoeding krijg je voor je mobiel?

Bij schade aan een mobiel of tablet geldt een maximale vergoeding van € 5.000,- per gebeurtenis. Bij een smartphone of tablet jonger dan 12 maanden wordt de schade vastgesteld op basis van de nieuwwaarde. Bij een ouder toestel wordt de schade vastgesteld op basis van de dagwaarde.

Kan je smartphone of tablet nog hersteld  worden, dan vergoeden we de kosten hiervoor. Als je voor de reparatie kiest voor een schadehersteller die bij ons is aangesloten, betaal je overigens geen eigen risico.

Wanneer is schade aan je mobiel niet verzekerd?

Als er sprake is van roekeloos gedrag of opzet, is schade aan je mobiel niet verzekerd. Andere voorbeelden van gevallen die niet zijn verzekerd:

  • Schade door bijvoorbeeld een te hoge netspanning of kortsluiting of doordat de batterijen lekken.
  • Schade aan geleende, gehuurde, uitgeleende, of verhuurde smartphones of tablets.
  • Diefstal van een smartphone of tablet als die is achtergelaten in het zicht in een auto.

Valt een laptop ook onder de smartphone- en tabletdekking?

Je laptop is met een ANWB Inboedelverzekering standaard verzekerd. Daarvoor hoef je dus niet de aanvullende dekking af te sluiten.

Inboedelverzekering met smartphone- en tabletdekking afsluiten

Je kunt alleen een smartphone- en tabletdekking aanvullend afsluiten op een ANWB Inboedelverzekering. Lees meer over deze verzekering en bereken eenvoudig hoe hoog de premie in jouw situatie is.