Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verschillende soorten cybercriminaliteit

Phishing, malware en cyberstalken. Wat houden deze vormen van cybercriminaliteit in?

In de moderne wereld vormt cybercrime een groeiende dreiging voor consumenten. Cybercriminelen maken gebruik van geavanceerde technieken en misleiding om gevoelige informatie te stelen, systemen te infiltreren en schade aan te richten. Maar welke vormen van cybercrime bestaan er allemaal? En waar moet je op passen als consument? Wij helpen je graag op weg en geven uitleg over phishing, malware, identiteitsdiefstal, online fraude en cyber stalken.

ANWB Cyberhulp

Het is van belang te weten welke vormen van cybercrime er bestaan. Wees als consument je hiervan bewust en pas op voor de gevaren. Lees ook onze 9 tips om cybercrime te voorkomen. De ANWB Cyberhulp is er voor jou. Om zoveel mogelijk maatregelen te nemen om cybercrimiminaliteit te voorkomen. Maar ook als je vermoedelijk slachtoffer geworden bent van phising, malware of online identiteitsdiefstal.

Cyber APK 
Wil jij Cybercrime voorkomen? Doe de Cyber APK: Een uitvoerige check door een IT-specialist. Beschikbaar voor laptops en computers. Als ANWB-lid ontvang je € 5,- korting.
CyberHelpdesk 
Krijg je te maken met een cyberincident zoals een hack of phishing? Met de CyberHelpdesk sta je er niet alleen voor. Gratis voor leden met een ANWB Inboedelverzekering met cyberdekking.