Annuleringsverzekering

Annuleringsverzekering

Bereken welke Annuleringsverzekering voordeliger is

Annuleringsverzekering

Voor als je onverwacht moet annuleren

Soms gebeurt er net vóór of tijdens je vakantie iets, waardoor je niet meer op vakantie kunt of halverwege moet afbreken. Denk aan een plotselinge ziekenhuisopname van jezelf of een familielid. Of je krijgt ineens een nieuwe baan of huis. Dan is het prettig om terug te kunnen vallen op je annuleringsverzekering. 

Waarvoor ben je verzekerd?

Met de ANWB Annuleringsverzekering zijn de annuleringskosten van je geboekte reis verzekerd. Ook zijn weekendjes weg in Nederland, maar ook je

Waarvoor ben je verzekerd?

Met de ANWB Annuleringsverzekering zijn de annuleringskosten van je geboekte reis verzekerd. Ook zijn weekendjes weg in Nederland, maar ook je concert- en theaterkaartjes verzekerd. Zo kun je van dat bedrag later weer een nieuwe vakantie boeken.

5% Ledenkorting

ANWB-leden profiteren van 5% Ledenkorting. Nog geen lid? Dit kun je tijdens het afsluiten van de verzekering direct aanvragen. Bij een doorlopende annuleringsverzekering krijg je een basis ANWB-Lidmaatschap het eerste jaar zelfs cadeau.

Nieuwe dekking: Terrorisme en Natuurrampen

Als je een reis boekt, kun je niet alle gebeurtenissen in de wereld voorzien. Met de nieuwe dekking Terrorisme en Natuurrampen kun je jouw reis omboeken of annuleren als je niet meer naar jouw vakantiebestemming wilt door terrorismedreiging, natuurrampen of epidemieën.

Nu 15% korting

Doorlopende Annuleringsverzekering

Het hele jaar goed verzekerd:

  • 24/7 hulp ANWB Alarmcentrale
  • Ook voor concert- en theatertickets
  • Gezinskorting: 4e persoon gratis

Kortlopende Annuleringsverzekering

Goed verzekerd voor één vakantie:  

  • 24/7 hulp ANWB Alarmcentrale

Top 5 veelgestelde vragen annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering dekt (een deel van) de kosten wanneer jouw reis onverwacht niet door kan gaan door een ernstige gebeurtenis, zoals een ongeval, ziekte of overlijden van jezelf of een familielid. Ook wanneer je jouw reis moet afbreken biedt een annuleringsverzekering uitkomst.

Kinderen zijn meeverzekerd zolang ze ingeschreven staan op jouw adres. Wanneer ze niet meer thuis wonen is dat geen probleem, mits dat in verband met studie is. Leeftijd speelt hierin geen rol.

In veel gevallen kun je profijt hebben van een annuleringsverzekering. Er zijn diverse omstandigheden, zoals gezondheid, accommodatie, vervoer, of persoonlijke woon- en werksituatie, waarbij je een beroep kunt doen op de annuleringsverzekering als je hierdoor je reis moet afzeggen of eerder beëindigen. Ook zwangerschap, een nieuwe huurwoning, nieuwe baan en scheiding zijn geldige annuleringsredenen.

Overzicht van annuleringsredenen

Als je met vakantie gaat, wil je onbezorgd genieten. Mocht er onverhoopt iets gebeuren met je familie of met vrienden dan kan het voorkomen dat je niet op vakantie wilt of kunt. Of dat je daardoor eerder naar huis wilt.

Standaard zijn bijvoorbeeld annuleringskosten verzekerd als jijzelf of één van je reisgenoten het coronavirus oploopt. Bekijk hier meer over dekking van de annuleringsverzekering tijdens corona.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht