Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

ANWB Annuleringsverzekering

Bereken welke verzekering het voordeligst is

Welke annuleringsdekking past bij jou?

Sluit je een annuleringsverzekering af? Als er onverwachts iets gebeurt, kun je rekenen op de deskundige hulp van onze Alarmcentrale. Je hebt de keuze uit verschillende aanvullende dekkingen. Maar hoe weet je welke dekking het beste bij jou past? Wij helpen je graag op weg met dit overzicht van basisdekking en aanvullende dekkingen.

Annuleringverzekering

Wat is verzekerd?

Kosten van het annuleren van de reis óf een dagvergoeding bij het tussentijds beëindigen van de reis vanwege (o.a.) voor elke bestemming binnen én buiten Europa:
  • Ziekte, medische noodzakelijke behandeling, ongeval of overlijden van een verzekerde of familielid (1e of 2e graad) van (één van) de verzekerden
  • (Complicaties bij) zwangerschap
  • Jij en je partner gaan uit elkaar
  • Vervoersmiddel tijdens de heenreis onherstelbaar kapot gaat
  • Annulering bij werkloosheid
  • Annulering van een zelf samengestelde reis omdat één van de onderdelen onvoorzien uitvalt.
  • Ook je concert- en theaterkaartjes zijn verzekerd

Aanvullende dekkingen

Dekking hoger verzekerd bedrag

De kosten voor een vakantie verschillen per reis, bijvoorbeeld door de bestemming of de duur van de vakantie. Het basis verzekerd bedrag is € 1.500,- per verzekerde per reis. Dit kun je verhogen naar € 3.000,-.

Dekking calamiteiten 
Met de dekking calamiteiten kun je ook je reis annuleren bij terrorisme, natuurrampen, ontradend reisadvies, besmettelijke ziektes en stakingen.

Dekking huisdieren

Je bent verzekerd voor de kosten van annulering van de reis als gevolg van een plotseling levensbedreigende ziekte, ernstige verwondingen na een ongeval of door het overlijden van je huisdier (hond, kat, paard). 
Let op: Deze aanvullende dekking is alleen telefonisch via 088 269 2222 of in de winkel af te sluiten.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.