Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verzekerde bedrag

Wat is het verzekerde bedrag bij mijn Aansprakelijkheidsverzekering?

Het maximaal verzekerde bedrag bij de ANWB Aansprakelijkheidsverzekering is € 2.500.000. Dit maximale verzekerde bedrag is vastgesteld per gebeurtenis. Dus veroorzaak je twee keer in een jaar letselschade van € 2.500.000 dan wordt dit verzekerde bedrag twee keer uitgekeerd, dus € 5.000.000,- in totaal.

Hoe wordt het verzekerde bedrag vastgesteld?

Om het verzekerde bedrag te kunnen bepalen, moeten we vaststellen wat de oorzaak van de schadegebeurtenis is. Het vaststellen van de schade en het daarbij horende verzekerde bedrag wordt gedaan door:

  1. De verzekerde samen met de ANWB. Dit wordt met name ingezet als er sprake is van eenvoudige schade. Bijvoorbeeld: jouw zoon schiet een bal door de ruit van de buren. Je stuurt de bon van de schadehersteller naar ons op en wij keren uit;
  2. Een expert die wordt benoemd door de ANWB;
  3. Een expert die wordt benoemd door de ANWB en een expert die de verzekerde benoemt. In dit geval benoemen deze experts vooraf samen een arbiter die bij een meningsverschil een bindend advies mag uitbrengen.

Uitbetaling van het verzekerde bedrag

Als de oorzaak van de schadegebeurtenis is vastgesteld dan kan de schade worden vastgesteld. Hierbij bepalen wij of jij recht hebt op vergoeding van deze schade. Heb jij recht op een vergoeding? Dan betalen wij het bepaalde, verzekerde bedrag binnen 10 werkdagen uit.

Wie is er verzekerd bij de ANWB Aansprakelijkheidsverzekering?

Je kunt er bij de ANWB Aansprakelijkheidsverzekering voor kiezen om je te verzekeren als gezin, waarbij het hele gezin is meeverzekerd, of je te verzekeren als alleenwonende. Als je hebt gekozen voor de eerste optie dan geldt er een gezinsdekking en wordt er ook uitgekeerd als jouw zoon een bal door het raam van de buren schiet. Daarnaast zijn bij de gezinsdekking ook huispersoneel en logés meeverzekerd.

Wil je meer weten over het verzekerde bedrag en in welke gevallen we wel en niet uitkeren? Bekijk dan onze voorwaarden.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Wil je een ANWB Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bereken gemakkelijk en snel je premie.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.