Naar artikel

Hoe werkt mobiel parkeren?

Parkeren: Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker en tot 20% goedkoper

Iedere keer zoeken naar een parkeerautomaat, uitvogelen hoe die werkt en vooraf eigenlijk niet weten hoe lang je wilt parkeren. Herken je dit? Dan is mobiel parkeren via een app de oplossing.

Als ANWB-lid parkeer je sneller, makkelijker en voordeliger met behulp van je mobiele telefoon. Dit noemen we bricken en als ANWB lid doe je dat met ledenvoordeel met ANWB Parkeren. Je betaalt het parkeergeld achteraf en alleen voor de tijd die je daadwerkelijk hebt geparkeerd. Via een app op je mobiel kun je heel makkelijk het parkeren starten, stoppen en betalen. Makkelijk en voordelig dus. Er wordt ook automatisch het voordeligste tarief berekend, dus de kosten zijn nooit hoger dan die van een dag- en/of avondkaart. Zo bespaar je tot wel 20% op je parkeerkosten t.o.v. betalen bij de automaat.

Gratis registratie en handige app

Voor ANWB-leden is er de gratis app ANWB Onderweg. Na gratis registratie op anwb.nl/mobielparkeren reken je je parkeertijd af via de app: transactiekosten + parkeergeld. Die transactiekosten zijn een vast bedrag en ANWB-leden krijgen hier korting op. Waardoor de transactiekosten doorgaans lager zijn dan het geld dat je had ‘weggegeven’ aan de parkeerminuten die je niet nodig bleek te hebben. Betalen gaat achteraf via je bank of creditcard. Voor deze dienst werkt de ANWB samen met Yellowbrick.

Hoe werkt ANWB Parkeren met de ANWB Onderweg app?

Bekijk het in onderstaande video.

Zie ook

ANWB Parkeren 
ANWB Onderweg App