Hoe werkt mobiel parkeren?

Parkeren: Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker en tot 20% goedkoper

Iedere keer zoeken naar een parkeerautomaat, uitvogelen hoe die werkt en vooraf eigenlijk niet weten hoe lang je wilt parkeren. Herken je dit? Dan is mobiel parkeren via een app de oplossing.

In de markt zijn diverse aanbieders beschikbaar: Parkmobile, Yellowbrick, MyOrder en EasyPark. Iedere aanbieder heeft zijn eigen prijzen en mogelijkheden.

Exclusief voor ANWB leden heeft ANWB met Yellowbrick ook een mobiel parkeren product, ANWB Parkeren, waarmee je als ANWB-lid forse korting krijgt (17% ledenvoordeel). Je parkeert dan met je mobiele telefoon sneller, makkelijker en voordeliger. Je betaalt het parkeergeld via je mobiele telefoon, door een nummer te bellen, maar in de meeste gevallen door gebruik te maken van de speciale gratis parkeerapplicatie in de ANWB Onderweg app.

Gratis registratie en handige app

Voor ANWB-leden is er de gratis app ANWB Onderweg. Na gratis registratie op anwb.nl/mobielparkeren reken je je parkeertijd af via de app: transactiekosten + parkeergeld. Die transactiekosten zijn een vast bedrag en ANWB-leden krijgen hier 17% korting op. Waardoor de transactiekosten doorgaans lager zijn dan het geld dat je had ‘weggegeven’ aan de parkeerminuten die je niet nodig bleek te hebben. Betalen gaat achteraf via je bank of creditcard. Voor deze dienst werkt de ANWB samen met Yellowbrick.

Voordelen ANWB Parkeren

 • werkt met iedere mobiele telefoon
 • gratis registratie (normaal € 10,- ) en
  lage transactiekosten
 • parkeer je niet, dan betaal je niets
 • alleen betalen voor de werkelijke parkeertijd, waardoor je tot 20% bespaart op je parkeerkosten
 • achteraf betalen via bank of creditcard
 • parkeren in meer dan 160 steden en 100
  Q-Park garages

Downloaden & gratis registreren

 1. Download de ANWB Onderweg app:
  anwb.nl/onderwegapp
 2. Registreer gratis voor ANWB Parkeren:
  anwb.nl/mobielparkeren

Gratis parkeren?

Ook leuk! Soms is een paar minuten lopen genoeg om gratis te parkeren. Je moet het alleen even weten. Maar waar vind je die alwetende parkeergoeroe? Juist, in de app ANWB Onderweg. Stippel je route uit en de app vertelt je of er betaald parkeren is op je bestemming. En met de tariefkleuren kun je zien waar het betaald parkeren gebied stopt en waar je gratis kunt parkeren.

Zie ook:
ANWB Parkeren 
ANWB Onderweg App