Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar Wit-Rusland

Wit-Rusland is een ideale bestemming om meer te leren over de geschiedenis van het Oostblok. Het land biedt grote steden vol Stalinistische gebouwen, maar heeft ook grote natuurparken waar je wilde dieren spot.

Visum aanvragen voor Wit-Rusland 
Het regelen van een visum voor Wit-Rusland kost vaak veel tijd. Je kunt de afhandeling hiervan gemakkelijk via de ANWB en VisumCentrale laten lopen.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

De juiste reisvoorbereiding voor een vakantie naar Wit-Rusland

Als je op vakantie naar Wit-Rusland gaat, vergeet dan niet je geld te wisselen. Je betaalt hier namelijk met roebels. Je wisselt het geld bij een bank of wisselkantoor ter plaatse. Buiten de grote steden is het lastig om geld op te nemen. Voor het huren van een auto is een creditcard vereist. Om auto te mogen rijden in Wit-Rusland moet je bij de meeste verhuurbedrijven minstens 21 jaar oud zijn.

Onmisbare bezienswaardigheden in Wit-Rusland

Tijdens je vakantie in Wit-Rusland bezoek je de hoofdstad Minsk waar je zowel historische gebouwen als moderne bouwwerken ziet. Bezoek het indrukwekkende Onafhankelijkheidsplein en het Overwinningsplein en wandel door de kleine straatjes. Bezoek ook het Woud van Białowieża waar bizons, elanden en wolven leven.

De soorten vakanties naar Wit-Rusland

Wit-Rusland is een zeer geschikte bestemming voor een autovakantie. Bekijk van tevoren wel even de lokale verkeersregels die soms afwijken van de Nederlandse regelgeving. Of maak een georganiseerde groepsreis door het land om in korte tijd zoveel mogelijk hoogtepunten te bezoeken. Wil je het liefst op één locatie blijven? Maak dan een stedentrip naar de hoofdstad Minsk.