Naar artikel

Alles voor je vakantie naar Tibet

Mount Everest in de verte, goudgekleurde tempels en heilige wateren. Bezoek het allemaal tijdens een vakantie in Tibet.

Voorbereid naar Tibet

Goede voorbereiding is belangrijk, want je komt Tibet alleen binnen met een visum voor China en een speciaal entreebewijs voor Tibet. Deze papieren moet je ruim van tevoren aanvragen. Neem ook een wereldstekker mee en zorg vanwege de wisselende stroomvoorzieningen voor een zaklamp op batterijen. Drink tijdens je vakantie in Tibet geen kraanwater, maar koop flessen mineraalwater. Betalen doe je hier met Chinese yuan.

Hoge bergen en heilige oorden

Tibet wordt niet voor niets het dak van de wereld genoemd, met een hoge ligging in het Himalayagebergte. Wandel langs de oevers van het heilige meer Yamdrok, waar je in de verte de besneeuwde bergtoppen ziet liggen. De diepste kloof ter wereld ligt ook in Tibet, namelijk de Yarlung Tsangpo Grand Canyon. Tijdens een vakantie in Tibet kan je niet om de Boeddhistische cultuur heen, bijvoorbeeld wanneer je de tempel Jokhang bezoekt.

Verschillende vakanties door het landschap van Tibet

Er zijn verschillende manieren om het Tibetaanse landschap te verkennen, bijvoorbeeld door tijdens een groepsreis van het ene naar het andere hoogtepunt te trekken. Wil je nieuwe mensen kennen tijdens deze onvergetelijke reis? Kies dan voor een groepsreis voor singles. Natuurlijk is Tibet ook de ideale bestemming voor een wandelvakantie.

Beste reistijd voor Tibet

Bereid jouw reis naar ‘het dak van de wereld’ goed voor en ontdek wat de beste reistijd voor Tibet is.

Visum aanvragen voor Tibet

Een visum aanvragen kost vaak veel tijd. Laat de afhandeling van je Tibet visumaanvraag via de ANWB winkels lopen in samenwerking met de VisumCentrale.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Nu goed voorbereiden, om straks weer heerlijk op vakantie te gaan. Vergeet niet op tijd de ANWB Creditcard aan te vragen.
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Vertrouw op de beste hulp tijdens je vakantie. Als er onverwachts iets gebeurt, staat onze Alarmcentrale dag en nacht voor je klaar.
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.