Koh Lipe: 5x zien en doen

Op je rondreis door Thailand  moet je beslist halt houden bij een van de vele tropische eilanden. Koh Lipe is daarvan niet de bekendste, maar is (juist daarom) zo'n droombestemming. Geniet van zon, zee en strand en neem tussendoor nog een slokje van die tropische cocktail... We geven je 5 tips wat je móet zien en doen...

1. Duiken op Koh Lipe

Koh Lipe is een uitstekende plek om te duiken. Lokale specialiteiten zijn onder meer clownsvissen (‘Nemo-visjes’), steil aflopende koraalwanden en diverse soorten zeepaardjes. Aan duikscholen is ook geen gebrek op Lipe, bovendien zijn de rustige wateren rondom een prima klaslokaal voor beginners.

2. Koh Kai

Naast de reguliere excursieroute door de Adang Archipel kun je ook een longtail charteren naar Koh Kai. Op dit eilandje vind je niet alleen een natuurlijke rotsbrug, maar ook spierwitte droomstranden die je niet zelden voor jezelf hebt.

3. Pattaya Beach

Het halvemaanvormige Pattaya Beach is dé plek voor het avondleven. Eet viskebab van de barbecue, zak weg in loungekussens, luister naar live muziek en geniet van vuurartiesten.

4. Sunset Beach

Aan de andere kant van het eiland ligt Sunset Beach De zonsondergangen zijn hier inderdaad magistraal, maar wij vonden dit strand nóg mooier overdag. Vooral van bovenaf gezien vanaf het terras van het Mountain Resort.

5. Huur een kajak

Huur een kajak en peddel naar de smalle westkant van het eiland. Daar vind je nog enkele verscholen strandjes ingeklemd tussen rotsen en jungle, zónder accommodatie.

Dit artikel is geschreven door de makers van REIZEN Magazine, hét reismagazine van de ANWB.

Lees ook:

Eilanden Thailand
Rondreis Thailand

Koh Lipe in Thailand met eigen ogen zien?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om het Thaise Koh Lipe met eigen ogen te zien? Boek bijvoorbeeld een rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij een van onze reisdochters. Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk hieronder een selectie van ons aanbod. We wensen je een leuke vakantie...