Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

De beste reistijd om de Seychellen te bezoeken

De Seychellen worden gevormd door ongeveer 115 eilanden in de Indische Oceaan. De locatie vlak bij de evenaar zorgt ervoor dat de gemiddelde temperatuur het hele jaar door tussen de 24 en 30 graden is. De luchtvochtigheid bevindt zich rond de 80 procent. Het tropische klimaat op de Seychellen wordt dan ook bepaald door de moessons. Zo brengt de noordwestmoesson van december tot en met maart het regenseizoen naar de Seychellen. De beste tijd om naar de Seychellen te reizen, zijn dan ook de maanden april, mei, oktober en november.

Op zoek naar wat anders?

Alles voor je vakantie naar Seychellen 
Op vakantie op de Seychellen geniet je van paradijselijke stranden en een turkooisblauwe zee. Zet je snorkelmasker op en bewonder de adembenemende onderwaterwereld.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.

Beste reistijd op de Seychellen voor zwemmen, snorkelen en duiken

Afhankelijk van hoe goed je het vochtige weer verdraagt, zijn de Seychellen gedurende het hele jaar een aantrekkelijke vakantiebestemming. Ben je van plan om veel activiteiten tijdens je vakantie te ondernemen? Voor iedere activiteit geldt namelijk een beste reistijd om de Seychellen te bezoeken. Duikers kunnen de Seychellen bijvoorbeeld het beste bezoeken tijdens de overgangsmaanden tussen de twee moessons. Gedurende de moessonwisseling is het windstil op de eilanden. Dit zorgt voor optimale duikomstandigheden en perfect zicht onder water. Duikers bezoeken de Seychellen van eind maart tot half mei en van half september tot half december. Voor snorkelen en zwemmen kun je het hele jaar op de Seychellen terecht. Bij de stormachtige maanden van mei tot en met september zoek je vooral de riffen aan het strand op. Hier komen de hoge golven niet snel terecht, waardoor je beschut geniet van het snorkelen.

Beste reistijd op de Seychellen om te zonnen

Een leuke strandvakantie op de Seychellen is alle maanden van het jaar goed mogelijk. Voor zwemmen in een kalme zee bezoek je de stranden die op het noorden en westen liggen tussen mei en oktober. Buiten het regenseizoen is er wel meer stroming in de Indische Oceaan. Met name op de bovenwindse stranden die aan het zuidoosten liggen, kan de zee onrustiger zijn. Als je echter zwemt bij de kust op een rif hoef je nergens bang voor te zijn en lig je heerlijk te dobberen in de golven.