Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Ervaar prachtige natuur en cultuur tijdens een roadtrip in Oost-Europa

Aangezien veel landen tot Oost-Europa behoren, vind je tijdens een roadtrip door het oosten van ons continent een interessante mix van eeuwenoude cultuur, ongerepte natuur, gezellige stadscentra en een rijke geschiedenis. Bezoek de parels van het oude Joegoslavië, de culturele steden van Polen of de veelzijdige natuur van Tsjechië. Stap in de auto en maak een onvergetelijke rondreis.

De schitterende bezienswaardigheden van Praag

Een absoluut hoogtepunt dat je tijdens je roadtrip door Oost-Europa niet mag missen, is de Tsjechische hoofdstad Praag. De sprookjesachtige stad beschikt over een sfeervol stadsplein met de beroemde astronomische klok. Om de stad van hogerop te bewonderen, beklim je de 299 traptreden van de Petřín-uitkijktoren voor een adembenemend uitzicht. Of maak een wandeling over de prachtige Karelsbrug. Onderweg maak je een tussenstop voor een Chimney (een hoorn van deeg met kaneelsmaak en zoete vulling) of het bier Urquel Pilsner.

De kletterende watervallen bij de Plitvicemeren

Tijdens je roadtrip in Oost-Europa maak je in Kroatië een tussenstop bij de Plitvicemeren. Dit enorme natuurgebied bestaat uit maar liefst negentig kletterende watervallen en zestien diepblauwe meren. Het merendeel van het natuurgebied bestaat uit bos. Maak een schitterende wandeltocht door dit bosrijke gebied met het rustgevende geluid van watervallen en stromende beken.

De indrukwekkende geschiedenis van Sarajevo

Gedurende de rondreis door Oost-Europa maak je in Sarajevo kennis met de belangrijke geschiedenis van de stad. Zo werd op 28 juni 1914 de Oostenrijkse troonopvolger Franz Ferdinand in deze hoofdstad doodgeschoten, wat de aanleiding was voor de Eerste Wereldoorlog. Nog altijd vind je hier sporen van de geschiedenis terug. Bezoek bijvoorbeeld het Tunnel Museum en Galerija 11/07/95.

Het reusachtige Tatragebergte in Slowakije

In Slowakije bezoek je naast Bratislava het imposante kasteel van Bratislava, Bratislavsky hrad. Aan de andere kant van Slowakije maak je een waanzinnige rondreis door de reusachtige bergtoppen van het Tatragebergte. De hoogste top is Gerlachovský štít met 2655 meter. Trek je stevige wandelschoenen aan en wandel langs bijzondere rotsformaties, diepblauwe meren, uitgestrekte weilanden en zeldzame bloemenvelden.

Op zoek naar wat anders?

Ervaar prachtige natuur en cultuur tijdens een roadtrip in Oost-Europa 
Bezoek tijdens een roadtrip door Oost-Europa de parels van het oude Joegoslavië, de culturele steden van Polen of de veelzijdige natuur van Tsjechië.
Vakantie in Oost-Europa 
Laat je onderdompelen in het natuurschoon van Slowakije, maak kennis met de indrukwekkende cultuur van Polen of breng een bezoek aan de parels van het vroegere Joegoslavië.
De vrijheid van een autovakantie 
Kies voor de vrijheid van een vakantie met de eigen auto. Bekijk ons aanbod en lees alle tips en informatie voor een perfecte autovakantie.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.