Naar artikel

Malediven visum aanvragen

Handig en gemakkelijk je visum aanvragen via de ANWB

Het regelen van een visum voor Malediven kost vaak veel tijd. Je kunt de afhandeling hiervan gemakkelijk via de ANWB en VisumCentrale laten lopen.

Malediven visum aanvragen: hoe werkt het?

De ANWB werkt samen met VisumCentrale CIBT: je kunt hier een visum aanvragen voor zowel Nederlandse als buitenlandse paspoorten. Het bedrag van de visum- en servicekosten is afhankelijk van de aanvraag. Daarnaast betaal je verzendkosten à € 57,49.

Om te achterhalen welk visum voor jouw reis van toepassing is, volg je deze link. Na het invullen van nationaliteit, bestemming en reden van de reis volgt het visumadvies.

Een digitaal visum ontvangen

Veel ambassades werken met een digitaal visumsysteem voor toeristen. Zo’n e-Visum is een elektronische toestemming, afgegeven door de autoriteiten. Je ontvangt ’m per e-mail, je krijgt geen label in je paspoort en er hoeft niets per post opgestuurd te worden. Je order kun je volledig online plaatsen. Een kopie van je paspoort, een digitale pasfoto en alle overige visumvereisten (wat je nodig hebt, vind je terug op de website) kun je uploaden via een beveiligde link.

Een papieren visum ontvangen

Nadat je online alles hebt ingevuld op VisumCentrale CIBT, lever je de visumaanvraag en alle benodigde documenten en pasfoto(’s) in bij de door jou geselecteerde ANWB-winkel. De ANWB stuurt je visumaanvraag naar de VisumCentrale, die hem in behandeling neemt. Je ontvangt een e-mail zodra je je paspoort met het visum kunt ophalen in diezelfde ANWB-winkel. NB: het is niet mogelijk het visum naar een andere winkel te laten sturen.

Of je nu een order hebt geplaatst voor een e-Visum of een papieren variant, je kunt de status van je aanvraag voor Malediven volgen via de site van de VisumCentrale bij het onderdeel ‘Status Check’.

Visum last minute

Let op: Het is bij sommige landen met een visumplicht mogelijk om bij aankomst in het land nog een visum te regelen. Het consulaat of de ambassade kan je vertellen of dit inderdaad mogelijk is. Check de actuele vereisten van paspoort, visum en rijbewijs bij onze informatie over reisdocumenten Malediven.

Misschien vind je dit ook interessant

8x waarom een creditcard handig is op vakantie 
Feit of fabel: een creditcard is onmisbaar op vakantie. We zetten 8 redenen op een rij waarom een creditcard hartstikke handig is op reis.
Paspoort: wel of niet afgeven? 
Als de receptie van je hotel of camping vraagt om je paspoort achter te laten, wat doe je dan in zo'n geval?
ANWB Reiswijzer 
Wil jij ontspannen vertrekken naar je bestemming? In de ANWB Reiswijzer vind je alle informatie om goed voorbereid op weg te gaan. Check ‘m voor vertrek!

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten. Nu 10% korting op het Europa Standaard pakket!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu10%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. ANWB Visa Silver Card en ANWB Visa Gold Card. Nu het eerste jaar extra voordeel.