Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Vakantie checklist voor vertrek

'O nee hè, de planten! En heb ik de gaskraan nu wel of niet dichtgedraaid?' met zulke gedachten stap je alles behalve ontspannen in de auto of het vliegtuig. Daarom: 7x check - dubbel check - voor vertrek.

1. Net alsof

Wek de indruk dat je huis bewoond wordt. Laat kopjes staan, zet de stoelen rommelig rond de tafel, laat de gordijnen open, regel de verlichting met een tijdschakelaar en wek op Facebook de suggestie dat een goede vriend(in) op je huis past.

2. Post opgelost

Een uitpuilende brievenbus is hét signaal voor inbrekers. Regel dus iemand om de brievenbus regelmatig te legen of schakel de Bewaarservice van PostNL in. Plak (tijdelijk) een NEE-NEE sticker op de deur en zet je krantenabonnement stop.

3. Lang zullen ze leven 

Je zal niet de eerste zijn die thuiskomt in een plantenkerkhof. En nee, ze een driedubbele dosis water geven voor vertrek is niet de oplossing. Strik dus de buurman/vrouw voor de wekelijkse begieting.

4. Draai dicht en...

Draai het gas geheel (of gedeeltelijk: naar je fornuis) dicht, draai de watertoevoer geheel (of gedeeltelijk: naar je wasmachine) dicht en trek waar mogelijk stekkers uit het stopcontact. Zet de cv op de laagste stand, of uit (indien er geen risico op vorstschade is).

5. Sla op!

Sla voor alle zekerheid de belangrijkste noodnummers op. Zoals het nummer van de (lokale) Wegenwacht, de Nederlandse ambassade, je reisverzekering en je bank.

6. Leeg & schoon

Pak deze kans om koelkast & vriezer eens grondig leeg en schoon te maken. Je bespaart bovendien veel energie als je deze apparaten uitschakelt en voor vertrek laat ontdooien. Vergeet niet de deuren open te laten in verband met schimmel.

7. Wel zo fris 

Last but not least: Trek het toilet door, leeg afvalemmers en maak afvoerputjes schoon om ongedierte, stank en bederf te voorkomen. Dat komt straks een stuk frisser thuis!

Misschien vind je dit ook handig:

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Fijne Vakantie Check
Meldjeaan

ANWB Fijne Vakantie Check

Vertel ons je vakantieplannen en wij sturen relevante reisvoorbereidingstips. Dag vakantiestress!