Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Skibox huren of kopen?

Ga je op wintersport met de auto? Een skibox geeft je flink wat extra bagageruimte voor alle skispullen. Je kunt er een kopen, maar ook huren. We leggen uit wat in welk geval het handigst is.

Je hebt dakkoffers in soorten en maten. Een skibox is ook een dakkoffer, maar dan een die lang genoeg is om ski’s in te vervoeren. De lengte en het aantal ski’s dat je meeneemt bepaalt hoe lang en breed jouw skibox moet zijn. Je zit al snel aan een box met een binnenlengte van minstens 180 cm.. Als je ski’s langer zijn kies je een langere box. Wat kost zo’n skibox eigenlijk, en is het niet voordeliger om er een te huren? We zetten de voor- en nadelen van kopen en huren op een rij.

Skibox kopen

Als je van plan bent de skibox de komende jaren te gebruiken is kopen al snel voordeliger dan huren. Zeker als je de box ook voor de zomervakantie gaat inzetten. Je koopt een eenvoudige nieuwe skibox vanaf ongeveer € 350. Afhankelijk van jouw wensen en budget kun je het ook veel duurder maken, tot wel € 1500 of meer. Dan heb je een luxe box van betere materialen, een speciale voering en adapters die je ski’s extra beschermen. Het montagesysteem is slimmer en de sloten zijn van betere kwaliteit dan die van een goedkope box. Kooptips nodig? Die vind je hier.

Bestel een skibox bij ANWB 

Dakdragers voor de skibox

De skibox wordt bevestigd op dakdragers. Heb je die nog niet? Dan moet je rekenen op een extra investering vanaf ongeveer € 100 tot een paar honderd euro. De constructie van het autodak bepaalt welk type dragers je nodig hebt.

Met zo’n investering ben je dan klaar voor heel wat jaren vakantieplezier. Maar zo’n eigen box heeft ook een nadeel: je moet ‘m ergens kwijt als hij niet in gebruik is. Dat bekent een flinke aanslag op de ruimte in de garage of schuur, als je die al hebt. En anders ben je misschien aangewezen op een betaalde stallingsplek.

Bestel een dakdrager bij ANWB 

Skibox huren

Heb je geen zin om zo’n enorme box ergens in of rond huis te stallen? Of ga je de skibox maar zelden gebruiken? Dan is huren een beter idee. Reken op ongeveer € 10 per dag voor de eerste tien dagen huur. Plus nog eens € 5 tot € 7 per dag voor de dakdragers. Alles bij elkaar kost een gehuurde skibox met dragers je dan pak ‘m beet € 150 - € 175 voor tien dagen. Meestal monteert de verhuurder de dragers en box voor dat geld ook op de auto.  

Het grootste voordeel van een skibox huren is dat je na je vakantie niet zo’n halve kleerkast ergens moet parkeren.

Skibox lenen of tweedehands kopen

Behalve een skibox nieuw kopen of huren kun je natuurlijk ook proberen er van iemand een te lenen. Of een gebruikte box op de kop tikken. Veel mensen willen graag van zo’n sta-in-de-weg af, dus er is online veel aanbod van gebruikte boxen. Controleer een tweedehands skibox goed op beschadigingen. Check of de sloten nog goed werken en zorg dat je de juiste dakdragers gebruikt.

Onbezorgd op pad ga je met Wegenwacht Europa. Sta je met pech in het buitenland? Bel, in het Nederlands, en 7000 buitenlandse wegenwachten staan voor je klaar. Of meld je pech eenvoudig online in de gratis ANWB Onderweg app.

Sluit Wegenwacht Europa af 

Ook interessant voor jouw wintervakantie

Wintersportverzekering 
Ga je op wintersport? Zorg dan dat je goed verzekerd bent met de juiste dekking tegen onverwachte kosten.
Winterbanden huren of kopen? 
Met de auto op wintersport of stedentrip? Check of het voordeliger is om winterbanden te huren als je deze nog niet hebt.
ANWB Reiswijzer 
Tol betalen met je pinpas, kan dat? Zonder milieusticker een stad in, mag dat? Ga goed voorbereid op vakantie met de ANWB Reiswijzer!

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.