Navigatie apps

Hoe kom je zo gemakkelijk mogelijk van A naar B? Hier vind je handige navigatie apps.

City Maps 2Go Pro

Het probleem van een app als Google Maps is dat je een internetverbinding nodig hebt. Dat maakt de kaarten traag en het gebruik duur in het buitenland. Niet met het briljante City Maps 2Go: via deze app kun je kaarten downloaden voor honderden steden, streken en landen, van Afghanistan tot Zimbabwe. Doe dat thuis al. Op locatie kun je de kaarten dan altijd offline raadplegen.
Voor: iPhone & iPad en Android. Prijs: € 6,99 / € 5,99. Ook offline: ja.

NavMii GPS

Volwaardige en geheel gratis autonavigatie. Dus geen dure tomtom of peperdure kaarten meer nodig. Met Navmii (voorheen Navfree) kun je kiezen uit 30 kaarten, waaronder Benelux, UK, Frankrijk, Duitsland en Italië, goed voor spraakgestuurde navigatie met 3D-beeld. Offline via GPS, dus geen dure datakosten in het buitenland. Download de kaarten thuis, want het zijn grote bestanden.
Voor: iPhone & iPad (NB Dit is de Benelux-versie, binnen de App Store kun je doorlinken naar kaarten voor andere landen/gebieden) & Android. Prijs: gratis. Ook offline: deels.

ViaMichelin

Hoe ver is het rijden van Groningen naar Gibraltar? Met deze ViaMichelin-app kun je routes plannen door heel Europa, en in vele landen daarbuiten. Inclusief indicatie voor reisduur, kosten en aanwezigheid tolwegen. Je kunt ook kiezen voor toeristische routes of door Michelin aanbevolen hotels en restaurants op de kaart laten tonen.
Voor: iPhone & iPad & Android. Prijs: gratis. Ook offline: nee.

Speed Tracker

GPS-app met snelheidsmeter: houdt o.m. snelheid, tijd en afstand bij, en legt je route vast op de kaart. Ontworpen voor auto’s (topsnelheid 360 km/u) maar net zo goed te gebruiken voor wandeling of fietstocht. Zorg wel voor een volle accu, want je apparaat blijft constant ingeschakeld.
Voor: iPhone & iPad (€ 3,99), Android-variant: Speedview (gratis of € 1,45). Ook offline: ja.

ANWB Onderweg

Simpelweg onmisbaar voor iedereen die wel eens met een auto door Nederland rijdt. Vermeldt ten eerste alle huidige files, flitsers en wegwerkzaamheden door gans het land. Die zijn zowel te vinden via een kaart, wegnummer of reisroute. Dat zijn al genoeg redenen om deze app te downloaden. Voor: iPhone & Android. Prijs: gratis. Ook offline: nee.