Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Beeld kan niet gebruikt worden ivm copyright onbekend
Sligachan Bridge and cloudy Black Cuillins in sunset light, Isle of Skye, Scotland
Trouwe-Ledenvoordeel     

9-daagse treinrondreis Schotland

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
Rail Away met ANWB dwars door de Schotse Hooglanden, met overnachtingen in typisch Schotse plaatsen en genoeg tijd voor tussenstops bij hoogtepunten onderweg. Inclusief bootovertochten, comfortabele hotels en veel extra’s voor ANWB-leden.
  • terug in de tijd in de Schotse hoofdstad Edinburgh
  • verblijf in centraal gelegen accommodaties
  • reis over de bekende West Highland Railway Line

Jouw reis

Wij serveren je op comfortabele en ontspannen wijze de Schotse Hooglanden... per trein! Van goede middenklasse accommodaties tot al het vervoer onderweg: alles is geregeld voor een geheel onbezorgde vakantie.

De eerste haltestop is de hoofdstad Edinburgh. Neem een kijkje in het oude centrum, bezoek Edinburgh Castle boven op Castle Rock, ga shoppen op de Royal Mile en nip een whisky'tje weg tijdens de Scotch Whisky Experience (inbegrepen vanaf ANWB-lidmaatschap Goud).

Onderweg naar de westkust kun je een tussenstop maken in Glasgow, rijk aan industrieel erfgoed en sublieme architectonische hoogstandjes van Charles Rennie Mackintosh. Fort William ligt aan de voet van de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk, de Ben Nevis, en vormt de ideale uitvalsbasis voor een treinrit naar het indrukwekkende Glenfinnan Viaduct, bekend uit de Harry Potter-films. 

Vanuit Inverness, ook wel de hoofdstad van de Hooglanden genoemd, heb je de mogelijkheid om het bekende Loch Ness te bezoeken.

Dan op naar het victoriaanse Pitlochry. Op de route ligt Blair Castle, het enige kasteel in Schotland met een mini-leger, gekleed in een kilt (de entree is inbegrepen vanaf ANWB-lidmaatschap Brons). 

Nog niet alles op de heenreis kunnen doen in Edinburgh? Je sluit deze rondreis af met nog een nachtje in deze mooie stad, zodat je ook de volgende dag ontspannen naar de boot kunt afreizen.

Scotland by train? It's my cup of tea!  

Je verblijft in…

Je vakantie begint aan boord van DFDS met een overtocht van IJmuiden naar Newcastle, inclusief binnenhut. Vanuit Newcastle gaat de reis verder naar Edinburgh, waar je een nacht verblijft in Motel One Royal.

Per trein reis je verder naar het Muthu Fort William Hotel in Fort William, waar je twee nachten verblijft. Met de bus reis je verder naar het Pentahotel Inverness in Inverness. Hier heb je één overnachting.

Vervolgens doe je Pitlochry aan, waar je één nacht verblijft in Fisher’s Hotel.

Als laatste nacht in Schotland slaap je weer in Edinburgh in het Motel One Royal. In Newcastle stap je weer aan boord van DFDS, voor je overtocht inclusief overnachting naar IJmuiden.

Je verblijft in bovengenoemde hotels (of gelijkwaardig) op basis van logies en ontbijt.

Vroeg boeken loont
Wij zien dat treinreizen vooral in de populaire vakantieperiodes bijzonder populair zijn. Onze treinpartners werken veelal met vroegboekkortingen (deze zijn reeds verwerkt in de prijs) en flexprijzen. Hoe korter je dus voor vertrek boekt, hoe beperkter de beschikbaarheid en hoe hoger de prijzen. Kortom, speel op zeker en boek op tijd om teleurstellingen te voorkomen.

Scotrail
Deze treinrondreis kan vanwege digitale treinpassen alleen uitgevoerd worden indien je in bezit bent van een smartphone. De tickets zijn alleen geldig in de treinen van Scotrail/Transpennine.

Verlengen
Deze reis kan niet worden verlengd.