Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.

9-daagse fietsvakantie Bodensee - Op de fiets door 3 landen

Deze fietsrondreis is met 1 nacht verlengbaar in Bregenz
Een prachtige en afwisselende fietsreis over grotendeels vlakke fietspaden langs de oevers van de Bodensee. Watervallen worden afgewisseld door fruitbomen en de bergen vormen een prachtig contrast met het meer. 
  • fietsen door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland
  • boottocht waterval van Schaffhausen
  • fietsvakantie met bagagevervoer

Jouw reis

Geraak in mediterrane sferen tijdens deze fietsvakantie door Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland. 

Het ene plaatsje is nog romantischer dan het andere, met kleurrijke huizen, eeuwenoude burchten en vaak een gezellige promenade langs het meer. In april en mei bloeien de fruitbomen en in de zomer is er de gezelligheid van vele festivals.

Deze afwisselende en actieve fietsvakantie start ontspannen in Bregenz, een sfeervol Oostenrijks stadje met typische vakwerkhuizen aan de zuidelijke oevers van de Bodensee.

Via Güttingen, Konstanz en Friedrichshafen fiets je naar het bloemeneiland Mainau, om dan weer in Bregenz af te sluiten. 

Deze fietsreis is geschikt voor iedereen die een goede basisconditie heeft en wel eens recreatief fietst. Je fietst hoofdzakelijk (minimaal 75 procent) over vlakke fietspaden en B-wegen. De afstanden variëren van 34 tot 59 kilometer per dag. Een (elektrische) fiets huur je gemakkelijk bij. 

Je verblijft in…
Tijdens deze fietsreis verblijf je in middenklasse Gasthöfe, drie- en viersterrenhotels. 

Onder de tab Verblijf vind je een selectie van voorbeeld hotels waar je mogelijk verblijft. Je overnacht in deze hotels óf gelijkwaardig. Circa zeven dagen voor vertrek ontvang je de hotellijst met de hotels die voor jou zijn gereserveerd. Het is niet mogelijk om jouw voorkeur voor een hotel vooraf door te geven.

Aan de hand van de uitgebreide Nederlandstalige dag-tot-dagbeschrijving vind je eenvoudig de route. Het bagagevervoer van hotel naar hotel is al voor je geregeld. 

In alle hotels verblijf je op basis van logies en ontbijt. 

Bijzondere ervaringen
• een kijkje op bloemeneiland Mainau
• wat een palet aan gekleurde vakwerkhuisjes in Stein am Rhein!
• Oostenrijkse strudels, Zwitserse chocolade, Duitse kirschtorte
• bijzonder uitzicht vanaf het Pfänder bergstation over de regio (1062m)
• een kijkje bij de Rheinfall, de grootste waterval van Europa