Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Trouwe-Ledenvoordeel     

8-daagse fietsrondreis rondje Bodensee door drie landen

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
Tijdens deze fietstocht over grotendeels vlakke fietspaden langs de oevers van de Bodensee geraak je in mediterraanse sferen in Duitsland, Oostenrijk én Zwitserland. Watervallen worden afgewisseld door fruitbomen en de bergen vormen een prachtig contrast met het meer. 
  • op 2 wielen door 3 landen: veel afwisseling!
  • verblijf in 3- en 4-sterrenhotels inclusief ontbijt
  • inclusief bagagevervoer, kabelbaanrit en overtocht veerboot

Jouw reis

Deze afwisselende en actieve fietsvakantie start ontspannen in Bregenz, een sfeervol Oostenrijks stadje met typische vakwerkhuizen aan de zuidelijke oevers van de Bodensee. 

Door het natuurgebied van de Rijndelta fiets je naar Gaißau en steek je de grens over naar Arbon in Zwitserland met zijn heerlijke oeverpromenade.

Op weg naar het Duitse Konstanz (of Zwitserse Kreuzlingen) kun je er voor kiezen om door te fietsen naar het kloostereiland Reichenau. Bezoek je ook het bloemeneiland Mainau en Lindau, een middeleeuwse stad op een eiland? 

Neem in de romantische stadjes langs de route ruim de tijd en geniet van een lokale lekkernij of een goed verzorgde lunch.

Je fietst en vaart over de Bodensee richting Friedrichshafen (op de route is vanaf ANWB-lidmaatschap Platina een wijnproeverij inbegrepen en in Friedrichshafen is de entree voor het Zeppelin Museum inbegrepen vanaf ANWB-lidmaatschap Goud), om vervolgens langs het Beierse eilandstadje Lindau weer terug te rijden naar Bregenz.  

Deze fietsreis is geschikt voor iedereen die een goede basisconditie heeft en wel eens recreatief fietst. De fietsafstanden zijn tussen de 35 tot 60 kilometer per dag en een (elektrische) fiets boek je er gemakkelijk bij.

Je verblijft in...
Tijdens deze fietsreis verblijf je in middenklasse Gasthöfe, drie- en viersterrenhotels. Je boekt het arrangement op basis van logies en ontbijt.

Het startpunt van deze reis is Bregenz, hoofdstad van de provincie Vorarlgebergte, waar je de eerste twee nachten verblijft. Vervolgens fiets je via Arbon (één nacht), Konstanz of Kreuzlingen (twee nachten) en Friedrichshafen (één nacht) weer terug naar Bregenz (één nacht). Je gaat eerst langs het informatiepunt in Bregenz: Hotel Weisses Kreuz. Hier ontvang je alle vouchers voor de hotelovernachtingen, de ferry van Wallhausen naar Überlingen en alle fietsroute-informatie. Zij informeren je graag over de meest eenvoudige route om bij jouw eerste hotel te komen. Op de aankomstdag ben je vanaf 15.00 uur welkom in het hotel.

De genoemde hotels zijn voorbeeldhotels. Je overnacht in deze hotels óf gelijkwaardig. Circa zeven dagen voor vertrek ontvang je de hotellijst met de hotels die voor jou zijn gereserveerd. Het is niet mogelijk om jouw voorkeur voor een hotel vooraf door te geven.

Het bagagetransport van hotel naar hotel is inbegrepen. Aan de hand van de uitgebreide Nederlandstalige dag-tot-dagbeschrijving vind je eenvoudig de route. 

Verlengen
Deze reis is niet te verlengen.