Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Beeld kan niet gebruikt worden ivm copyright onbekend
Beeld kan niet gebruikt worden ivm copyright onbekend

8-daagse fietsrondreis Over de Vennbahn-route door vier landen

Stap op de trappers en ontdek heerlijk actief de Belgische Ardennen, het Luxemburgse Ourdal en de Duitse Eifel. Het start- en eindpunt ligt in bourgondisch Maastricht (of 's-Gravenvoeren). De route voert deels over het fietspad van de voormalige Vennbahn-spoorlijn.
  • fietsvakantie over een deel van de Vennbahn
  • GPS-routes beschikbaar
  • met bagagevervoer, fiets- en e-bike huur mogelijk

Jouw reis

Meer dan een eeuw lang was de Vennbahn de spoorwegverbinding tussen Aken en Ulflingen (nu: Troisvierges), in Luxemburg. Tegenwoordig toeren op dit voormalige spoortracé recreanten op hun ‘stalen ros’ door het heuvelland van de Ardennen en de Eifel. Deze unieke rondreis is ontstaan door het Vennbahn-fietspad te koppelen aan het bekende fietstraject tussen Maastricht en Luxemburg.  

De route voert over rustige weggetjes en het Vennbahn-fietspad door afwisselende natuurlandschappen, zoals het Belgische natuurreservaat De Hoge Venen, de Ardennen, het Ourdal en de Eifel. 

Van bourgondisch Maastricht tot Duitstalig België, van het pittoreske Clervaux in Luxemburg tot de Domstad Aken: natuur, pittoreske dorpjes en mooie steden, lokale culinaire lekkernijen en volop cultureel erfgoed vloeien naadloos in elkaar over tijdens deze sportieve vakantie.  

De te overbruggen hoogteverschillen zijn zo geleidelijk mogelijk. Toch zijn er soms wat langere stijgingen en heeft deze rondreis een heuvelachtig karakter. Daarom raden wij het gebruik van een fiets met minimaal 21 versnellingen of een e-bike aan.

Deze fietsrondreis is geschikt voor iedereen met een goede conditie die ervaring heeft met het fietsen van wat langere afstanden en bovendien graag een route doet met wat uitdaging. De langere afstanden en/of stijgingen en dalingen of de wat zwaardere ondergrond, maken de route wat uitdagender. Een (elektrische) fiets boek je gemakkelijk bij. 

Je verblijft in…
Tijdens deze fietsrondreis verblijf je in speciaal geselecteerde middenklasse driesterrenhotels. Je verblijft twee nachten in Maastricht/‘s Gravenvoeren en één nacht in Eupen/Eynatten, Sankt Vith, Clervaux, Bütgenbach en Aken. 

Aan de hand van de uitgebreide Nederlandstalige dag-tot-dagbeschrijving vind je eenvoudig de route. Bij de reisbescheiden ontvang je de namen van de hotels die voor je geboekt zijn. Onder de tab Verblijf vind je een selectie van voorbeeldhotels waar je mogelijk verblijft.

Ongeveer zeven dagen voor vertrek ontvang je bij de reisbescheiden de hotellijst met de hotels die voor je zijn gereserveerd. Het is niet mogelijk om je voorkeur voor een hotel vooraf door te geven.
Het bagagevervoer van hotel naar hotel is al voor je geregeld. 

ANWB treedt op als bemiddelaar tussen klant en de accommodatieverschaffer.

Bijzondere ervaringen
• historische plaatsen: Maastricht, Aken, Clervaux
• Vennbahn: 125 kilometer oud spoortraject door ruige landschappen met 2 procent stijging
• dé fietsroute van het jaar 2014, door vier landen
• burchten en musea
• door de Ardennen, Nationaal Park Hoge Venen en de Eifel