Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
ANWB Vakantiedeals
Trouwe-Ledenvoordeel     

3-daagse stedentrip Dinant

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
Wissel wandel- en fietstochten in de natuur af met een bezoek aan het nabijgelegen centrum van Dinant. De Belgische Ardennen bieden voor ieder wat wils.
  • bezoek de Leffe-abdij en de grotten van Han-sur-Lesse
  • verblijf in een stijlvol voormalig kasteel
  • inclusief uitgebreid ontbijtbuffet

Jouw reis

In hartje Ardennen ligt Dinant, waar je geniet van rust, natuur en cultuur met een vrolijke noot.

Maak een heerlijke wandeling langs de oevers van de Maas in het sfeervolle Dinant en strijk neer op een van de vele terrasjes voor een Belgisch speciaalbier. Niet te missen is de Citadel, die het toneel was van grote veldslagen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een kabelbaan brengt je vanaf de rivierkade omhoog. Of ga de uitdaging aan en beklim de 408 treden naar de top, waar je geniet van het uitzicht over de Maasvallei en je je kunt laten rondleiden in het fort. 

De bekendste inwoner van Dinant is Adolphe Sax. Jawel, de uitvinder van de saxofoon. Zijn geboortehuis is nu een interactief centrum: La Maison de Monsieur Sax. Met voor de ingang een standbeeld van Sax op een bankje in de naar hem vernoemde straat. En door de hele stad verspreid zijn in totaal 28 reuzensaxofoons te zien, waaronder enkele op de Charles de Gaulle-brug over de Maas. 

In de groene omgeving is volop te zien en te doen. Altijd leuk: een rondvaart met vertrek vanuit Dinant langs het rivierlandschap. Of ga actief met een railbike op pad (dit is een fiets op rails). Een ritje naar het station van Maredsous is inbegrepen vanaf ANWB-lidmaatschap Goud. Ook de vele burchten en kastelen en de beroemde grotten van Han-sur-Lesse zijn geliefde publiekstrekkers.

Vergeet tot slot niet een lokaal abdijbiertje te proeven. Een bezoek aan de abdij Maredsous is inbegrepen vanaf ANWB-lidmaatschap Platina. Dit benedictijnse klooster is ook met de railbike te bereiken.

Dinant? Dat is Sax and the City, een swingend intermezzo. Even ertussenuit in een heel andere omgeving en toch dicht bij huis.   

Je verblijft in…
Castel de Pont-à-Lesse in Dinant is een landhuis uit de 18e eeuw, gelegen aan de rand van het bos waar je mooie fiets- en wandeltochten kunt maken. Tijdens je verblijf is het ontbijt inbegrepen.