Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

24-daagse groepskampeerrondreis Schotland

Ontdek de hoogtepunten van Schotland, het land van mythen en legendes, kastelen, whisky en hoogvlaktes. De route is voorbereid, de reisbegeleiders staan voor je klaar, een excursiepakket is inclusief en de campings zijn geboekt.
  • je reist met je eigen kampeermiddel
  • inclusief 6 excursies, 4 avondmaaltijden en 4 lunches
  • voldoende gelegenheid om zelf op ontdekking te gaan

Jouw reis

Gedurende deze kampeerrondreis leer je het beste van Schotland kennen, van het Isle of Skye en Loch Ness tot Edinburgh. Bij Europoort stap je op de nachtboot in Hull, waarbij je aan boord het dinerbuffet gebruikt en kennismaakt met je medereizigers en reisbegeleiders.

Je eerste tussenstop is Lockerbie, in het zuiden van Schotland. Vervolgens ga je door naar Fort William, waar je verblijft op een camping aan de rand van een mooi loch. Hier maak je een treinreis over de iconische West Coast Railway. Ook heb je voldoende tijd om zelf de berg Ben Nevis te trotseren. Hierna reis je verder naar Isle of Skye waar je onder andere Portree bezichtigt. Onderweg naar Gairloch zie je het landschap ruiger worden. Des te bijzonderder maakt het bezoek aan de botanische tuin Inverewe Gardens.  

Op naar het noorden via single-track roads, waar je een groot deel over de iconische North Coast 500 rijdt. Vervolgens rijd je door naar John o'Groats voor een Wildlife Cruise en tocht naar de Orkney Eilanden. Uiteraard sla je het historische slagveld Culloden Battlefield niet over, evenmin als een echte whiskyproeverij. Dan is de beurt aan de hoofdstad Edinburgh, die je onder leiding van een gids ontdekt. 

De slotetappe voert je terug naar Hull waar je de nachtboot naar Europoort neemt.

Je verblijft in...
Je reist met jouw eigen kampeermiddel en kunt rekenen op een gereserveerde kampeerplek. Uitgaande van de reisroute zoekt ANWB op gepaste afstanden naar goede campings. Bij aankomst op de volgende camping krijg je door de reisbegeleider een plaats toegewezen.

Je ontvangt de definitieve lijst met campings in de reisbescheiden.

Inbegrepen excursies en hoogtepunten
• ritje met een stoomtrein
• busexcursie Isle of Skye
• excursie Orkney Eilanden
• Wildlife Cruise
• busexcursie Culloden Battlefield en whisky proeverij
• stadsexcursie Edinburgh

Onze reisbegeleiders
De toeristische reisbegeleiders verlaten op reisdagen als eerste de camping. De technische reisbegeleiders verlaten als laatste de campings. Gebeurt er onderweg iets, dan kun je een beroep op hen doen. Vanzelfsprekend helpen de reisbegeleiders je graag bij problemen en geven zij meer informatie over de vakantiebestemming. Lees hier meer over onze reisbegeleiders. 

Aantal equipes
Reis 1: minimaal 10 / maximaal 15 equipes
Reis 2: minimaal 10 / maximaal 15 equipes

Verlengen
Het is niet mogelijk deze rondreis te verlengen.