Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.

22-daagse groepsrondreis Grand Tour Zuid-Afrika

Speur in het Krugerpark naar olifanten, vergaap je aan vergezichten langs de Panoramaroute, ervaar traditionele culturen in Swaziland en beleef het kosmopolitische Kaapstad! Na deze reis begrijp je waarom Zuid-Afrika door kenners ook wel de Wereld in één Land wordt genoemd!
  • absolute hoogtepunten van Zuid-Afrika; Krugerpark, Drakensbergen en Kaapstad
  • comfortabele hotels en lodges op bijzondere locaties
  • vele excursies en entreegelden t.w.v. circa € 165,- p.p. inbegrepen

Jouw reis

Kenmerken van deze reis
Natuur: 4/5 Strand: 0/0 Cultuur: 4/5 Reisintensiteit: 4/5

Rondreis
De Grand Tour voert langs vrijwel alle hoogtepunten van dit veelzijdige land en is de meest geliefde keuze onder onze reizigers. Maak ook van binnenuit kennis met Zuid-Afrika!

In Pretoria leren we alles over de geschiedenis van de eerste Europese kolonisten, het Apartheidsregime en Nelson Mandela, de eerste president van het nieuwe Zuid-Afrika. 

Liefhebbers van adembenemende uitzichten genieten tijdens de Panoramaroute.

In een privéwildreservaat bij Ohrigstad maken we onze eerste gamedrive en in het Krugerpark gaan we op zoek naar de Big Five.

Het koninkrijkje Swaziland, overnachten in de Afrikaanse bush, kennismaken met de Zulu-bevolking, varen over het St. Lucia meer en de machtige Drakensbergen; de veelzijdigheid van Zuid-Afrika is ongekend. 

Langs de Indische Oceaan en de ruige Wild Coast komen we in groener gebied. Grillige rotsen, dichte bossen, verlaten baaien en een eindeloze bloemenpracht bepalen het landschap, ook wel de Tuinroute genoemd. Aan de kustlijn wandelen we door het diepgroene woud van Tsitsikamma National Park. 

Via Oudtshoorn, dwars door de outback van de West-Kaap en over de langste wijnroute ter wereld naar Kaapstad. Bekend om de Tafelberg, Robbeneiland en het levendige V&A Waterfront. En Kaap de Goede Hoop, Stellenbosch en Boulders Beach met zijn waggelende pinguïns.

Dit is met recht een ‘Grand Tour’ door Zuid-Afrika!

Vliegen met de beste luchtvaartmaatschappijen 
Je hebt de keuze uit vele gegarandeerde vertrekdata en vliegt rechtstreeks met KLM.

Uitstekende hotels en bijzondere lodges
Omdat wij je zoveel mogelijk van Zuid-Afrika willen laten zien, kunnen de reisdagen soms best lang en intensief zijn. Wij zorgen daarom voor comfortabel vervoer met ervaren chauffeurs. Ook verblijven we in uitstekende hotels en sfeervolle lodges op basis van logies en ontbijt. De lodges bevinden zich veelal midden in de natuur, ideaal als uitvalsbasis voor een safari of het verkennen van een stad. 

Heel veel inclusief
De entreegelden ter waarde van € 165,- per persoon voor de belangrijkste bezienswaardigheden zijn opgenomen in de prijs, waaronder een gamedrive in een privénatuurreservaat, een wijnproeverij in Stellenbosch, bubbels op Signal Hill en een boottocht waarbij nijlpaarden en krokodillen worden gespot.

Deskundige reisleiders die het echte Zuid-Afrika kennen
Tijdens deze complete rondreis vertellen onze ervaren Nederlands/Afrikaanssprekende reisleiders met passie over dit cultureel diverse en gastvrije land, vol contrasten en met een bewogen geschiedenis. Onze reisleiders hebben hun wortels in Zuid-Afrika en kunnen als geen ander vertellen over hun land!

Verlengen
Krijg je maar geen genoeg van Zuid-Afrika? We bieden je de mogelijkheid je verblijf in Kaapstad per nacht te verlengen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 / maximaal 36 deelnemers (er is geen minimum aantal nodig bij gegarandeerd vertrek)
Minimumleeftijd: 12 jaar