Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Alleen voor businessline Reizen. Aangekocht via uitgebreid pakket, dus onbeperkt gebruik voor drukwerk, advertenties, verpakkingsmateriaal en merchandising. Onbeperkte webdistributie.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Zomer Vakantiedeals
Trouwe-Ledenvoordeel     

15-daagse cruise IJsland en Schotland

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
De grillige fjordenkust van Noorwegen, de Shetland archipel bekend van de pony’s, de extreme natuur van IJsland en de Schotse Hooglanden. Stap aan boord van het schip Rotterdam (of Nieuw Statendam) van Holland America Line en ga mee op deze cruise naar de ruige landschappen van noordelijk Europa.
  • geisers en geothermische baden in IJsland
  • deskundige reisbegeleiding en speciale rondleiding aan boord
  • in het spoor van de Vikingen

Jouw reis

Bij deze cruise ontvouwt zich de schoonheid van de meest pure natuur in noordelijk Europa!

De eerste aanmeerhaven is Eidfjord, de entree tot een verkenning van de Hardangerfjord.

Voordat je uitgebreid kennismaakt met IJsland (met heel veel fjordenpassages) voert de route naar de Shetland archipel dat onderdeel uitmaakt van Schotland. 

De regio Oosfjorden, Noord-IJsland, de regio Westfjorden én Reykjavík: IJsland is een land om warm én koud van te worden. 

Tot slot wacht je een tweeluik Schotland op zijn mooist. Voor de westkust van Schotland ligt de Hebriden archipel met de Keltische eilandentweeling Lewis en Harris die bekend staan om hun rijke, bijzondere cultuur en vele mythes en legendes.

De bens (bergen), glens (valleien) en lochs (zee-inhammen) in de Schotse Hooglanden vormen een gouden omlijsting van dit cruiseavontuur.  

Het reisschema is zorgvuldig samengesteld: wij nemen we je mee naar de mooiste panorama’s van het noorden, mét de service die je van de ANWB gewend bent.

De cruiseschepen van Holland America Line zijn mooi ingericht, comfortabel en vol activiteiten: perfect voor een heerlijke ontdekkingsreis.

Verblijf
Aan boord van het cruiseschip Rotterdam (of Nieuw Statendam) heb je de keuze uit verschillende comfortabele hutten.

Geniet van de vele faciliteiten die Holland America Line te bieden heeft. Dineer in een van de restaurants of bezoek de spa- of fitnessruimte. Je verveelt je geen moment met de talloze activiteiten op het schip.

De maaltijden (ontbijt, lunch, diner en snacks) zijn inbegrepen aan boord.

Inclusief deskundige reisbegeleiding
Deze cruise wordt begeleid door deskundige reisbegeleiding. Vanaf het moment dat je aan boord gaat kan je een beroep doen op onze ANWB-reisbegeleiding. Er is een ANWB-balie aan boord waar zij regelmatig zijn te vinden. 

Reisperiode
Het vertrek met de MS Rotterdam is op 6 juli* en 31 augustus 2024*
Het vertrek met de MS Nieuw Statendam is op 20 juli 2024

De ms Rotterdam vertrekt uit Rotterdam en de ms Nieuw Statendam vertrekt uit Amsterdam.

* Voor deze vertrekken is inmiddels een aangepaste route van toepassing, bekijk voor de volledige route het reisprogramma.

Verlengen
Deze reis kan niet worden verlengd.

Have It All-pakket (zie tab Praktische informatie voor de voordelen)
We bieden je tijdens het boeken de mogelijk het Have it All premiumpakket toe te voegen (zie voor meer uitleg de tab Praktische informatie).