Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Zomer Vakantiedeals

13-, 14-daagse familierondreis Afwisselend Noorwegen - Color Line

Ontdek vanuit een drietal vakantieadresjes hoe afwisselend Noorwegen is. Via de bergen en fjorden reis je Europa’s grootste bergplateau. En onderweg kom je langs de twee charmante steden Oslo en Bergen.
  • rondreis voor het hele gezin langs bergen, watervallen, fjorden en hoogvlaktes
  • neem een duik in één van de vele meren
  • inclusief retourovertocht Kiel-Oslo met de luxe Color Line

Jouw reis

Elke bocht een ander uitzicht. Dit is een droomreis voor families die houden van avontuur en natuurschoon. Tijdens de autoritten zie je het spectaculaire landschap aan je voorbij trekken en vanuit de vakantieparken ga je op ontdekkingstocht.

Klim naar de bergtoppen, maak een ritje met de bekende Flåm-trein en wandel in Nationaal Park Hardangervidda, de grootste hoogvlakte van het Europese vasteland. Of maak een boottocht over het Telemarkkanaal, een sluizenlabyrint terug in de tijd langs steile bergwanden en spectaculaire bouwwerken.

Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de hoofdstad Oslo met het Viking Museum en de historische stad Bergen met zijn kleurrijke Hanzewijk Bryggen.

Je verblijft in..

De reis begint met de overtocht naar Oslo. Het binnenvaren in de Oslofjord is al een ware beleving. Vanuit hier rijd je naar het op 1000 meter hoogte gelegen bergdorp Hemsedal. Fietsen, wandelen, kanoën, zwemmen (waterpark Bø Sommarland!), raften, een huskysafari met een go-cart, de mogelijkheden zijn oneindig in dit outdoorparadijs.

Dan voert de route naar de grillige fjordenkust. Via de langste tunnel van de wereld en het bekende plaatsje Flåm kom je aan in Myrkdalen. Ook deze omgeving is ideaal voor liefhebbers van buitenactiviteiten. Wissel een mooie dagtocht naar de Sognefjord af met een bezoek aan sfeervol Bergen. 

Tot slot verblijf je in een bosrijk gebied, boven op een heuvel nabij het dorpje Rauland. Vanaf hier kun je perfect de ruige natuur van de regio Telemark ontdekken en wandelen op de Hardangervidda: Europa's grootste hoogvlakte. Je sluit de reis af met de overtocht van Oslo naar Kiel. 

Je verblijf in bovengenoemde verblijven op basis van logies.

Reisvariant
Liever een overtocht Kiel-Göteborg met de Stena Line en Kristiansand-Hirtshals met de Fjord Line? Bekijk dan de 12-, 13-daagse familierondreis Afwisselend Noorwegen - Stena en Fjord Line.

Reisduren
Het is mogelijk een 13- of 14-daagse reis te boeken. Bij de 13-daagse reis verblijf je respectievelijk drie nachten in Hemsedal, vier nachten in Myrkdalen en drie nachten in Rauland. Bij de 14-daagse reis verblijf je respectievelijk vier nachten in Hemsedal, drie nachten in Myrkdalen en vier nachten in Rauland.

Bijzondere ervaringen

• wolven spotten in het Langedrag Wildernis Park
• voel je als een vis in het water in Bø Sommarland, Noorwegens grootste waterpretpark
• kijk hoe de schepen worden opgetild in de sluizen van het Telemarkkanaal
• de wereldberoemde fjorden bewonderen
• de spectaculaire treinrit met de ouderwetse Flåm-trein

Hoogtepunten


Watervallen

16, 17, 18...: watervallen tellen bij Myrkdalen Mountain Resort

Bergen
Met de 'Fløibanen' naar de top

Uitzicht

Wat is er in Noorwegen toch veel prachtigs te zien

Oslo
Kijk daar papa, een Vikingboot