Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Rondom Spitsbergen met Antarctic Dream
Trouwe-Ledenvoordeel     

10-daagse expeditiecruise Spitsbergen - Noord

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
Glinsterende gletsjers, ruige fjorden en duizelingwekkende kliffen. Ga mee op arctische expeditie naar Spitsbergen op zoek naar zeevogels, walrussen, walvissen, rendieren en ijsberen. Van het fotogenieke Raudfjorden tot de Zeven Eilanden: dit is dé ideale reis voor natuurliefhebbers.
  • expeditieschip Hondius met zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten
  • gigantische gletsjers en op zoek naar walvissen en ijsberen
  • Nederlandstalige reisbegeleider op het schip gedurende de hele reis

Jouw reis

Reisvariant
Deze reis is inmiddels volgeboekt. Het is nog mogelijk de 10-daagse expeditiecruise naar het oostelijk en zuidelijk deel van Spitsbergen met vertrek op 16 juni te reserveren. Klik hier voor deze reis.

Pakijs dat fonkelt in het ijzige water, de geschiedenis van de walvisvaart en mijnbouw, toendravlaktes, getijdengletsjers, grillige fjordenpracht, ijsberen, witte walvissen, poolrobben, walrussen, rendieren en vogelkliffen. Maak je op voor een reis vol natuurwonderen naar één van de meest fascinerende plekken op aarde. 

Tijdens deze expeditiecruise naar de Noorse eilandengroep Spitsbergen in de Noordelijke IJszee ben je net als Willem Barentsz een zeevaarder, ontdekkingsreiziger én poolonderzoeker inéén. In de zomermaanden komt de eilandfauna tot leven en de voedselrijke wateren trekken vele vogelsoorten.

Het expeditieschip zet vanuit Longyearbyen, het grootste eiland van de Spitsbergen archipel, koers noordwaarts via Smeerenburg naar Raudfjorden. De fjorden- de gletsjerpracht maken hier een diepe indruk. Dit is het leefgebied van vele pooldieren, waaronder ijsberen. Voor de kust komt het koude water van de Noordelijke IJszee samen met het warmere water van de Atlantische Oceaan en hier maken we een goede kans om walvissen te zien. 

In de buitenste randen van de ijsrand gaan we op zoek naar walvissen, zeehonden en ijsberen. Ook zetten we voet op land, met een zodiac cruise en verkennen we vogelkliffen. Daarnaast verwachten we Groenlandse walvissen te spotten. 

Het fjordensysteem van Bellsund is indrukwekkend door met name twee grote aftakkingen en een zijbaai. In de voetsporen van walvisvaarders is de kans groot om ijsberen en de witte walvis, de Baluga te spotten. 

Dan is het tijd om je zeebenen voor landbenen te verruilen. Op de terugreis nemen we je tot slot mee op een rondleiding door Oslo! 

Bekijk voor een impressie van deze reis onze reisvideo.

Je verblijft in… 
Tijdens de overnachtingen vlak bij de luchthaven Oslo-Gardermoen verblijf je in een modern hotel met rookvrije kamers en gratis wifi. De transfers naar de luchthaven zijn bij de reis inbegrepen. 

Het expeditieschip de Hondius is speciaal gebouwd voor het arctisch gebied en dus perfect voor een optimale beleving van de natuur en het wildleven op en rond de Spitsbergen archipel. 

Per dag bekijkt het expeditieteam welke activiteiten het beste bij de weersomstandigheden passen. Aan boord kom je alvast alles te weten over de geschiedenis en omgeving van Spitsbergen door de vele lezingen die worden gegeven. Trek je wandelschoenen aan en maak indrukwekkende wandelingen met onze expeditiegidsen.

Aan boord verblijf je in een tweepersoonshut. Na een dag vol onvergetelijke indrukken praat je met andere reizigers na onder het genot van een heerlijk diner. Nog niet genoeg van de natuur? Neem dan plaats in de observatielounge en wie weet spot je walvissen. 

Je verblijft aan boord op basis van volpension. 

Inclusief vluchten, transfers en deskundige reisbegeleiding
Tijdens deze expeditiecruise zijn de retourvluchten Amsterdam - Oslo en Oslo - Longyearbyen inbegrepen, net als de transfers. Onze ervaren reisbegeleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende reisexperts. Het zijn de sleutelfiguren tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken.

Groepsgrootte

Minimaal 20 / maximaal 40 deelnemers
De capaciteit aan boord van de Hondius bestaat uit maximaal 174 passagiers tezamen met een circa 72-koppige bemanning. 

Verlengen
Je kunt deze reis niet verlengen.

Upgraden
Het is tijdens het boeken mogelijk je verblijf in een tweepersoonshut hoofddek te upgraden naar een tweepersoonshut op het tussendek of bovendek. Zie tab Verblijf voor uitleg over de verschillen tussen de huttypes.