Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Rondreis door Oman

Ontdek unieke landschappen, interessante dorpen en steden en bijzondere natuur.

Rondreizen door Oman 

Rondreis door Oman: een onvergetelijk avontuur

Tijdens een rondreis door Oman ontdek je unieke landschappen, interessante dorpen en steden en bijzondere natuur. Van het bruisende Muscat tot het wandel- en zwemparadijs Wadi Swab: deze plekken mag je niet missen tijdens je rondreis door Oman.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Oman 
Vergaap je aan de rijkdom van de grote Qaboos Moskee, ruik de geurende wierook in Salalah en verken het Nakhal Fort.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Bezienswaardigheden in Muscat

De kans is groot dat je jouw rondreis door Oman in de hoofdstad Muscat start. Dit is dan ook de perfecte plek om kennis te maken met Oman. Muscat staat ook wel bekend als de 'witte stad' vanwege de talloze witte gebouwen. Slenter door de soeks of langs de boulevard en proef de handelssfeer, of breng een bezoek aan de imposante Sultan Qaboos Grand Mosque. De moskee biedt genoeg ruimte voor 20 duizend bezoekers. Voor de bouw van de moskee is gebruikgemaakt van de beste materialen, zoals Frans glas-in-lood en marmer uit Italië. De grote kroonluchter bestaat zelfs helemaal uit Swarovski-kristallen. Een bijzondere ervaring in Muscat: bij de jachthaven zwem je met walvishaaien. Deze haaiensoort kan tot wel 15 meter lang worden, maar is voor mensen ongevaarlijk, omdat de walvishaai zich voedt met plankton en krill.

Zwemmen en wandelen door de Wadi Shab

Wadi is de Arabische naam voor een vaak droogstaand rivierdal. Je vindt verschillende wadi's in Oman en een bezoek aan de Wadi Shab mag je niet overslaan. Maak een lange wandeling langs de grote rotspartijen, kliffen en poelen gevuld met helder turkooisblauw water. Aan het eind van de route ligt een diepe poel waar het is toegestaan om te zwemmen. De wandeling door de Wabi Shab is ook voor kinderen goed te doen, omdat je nauwelijks hoeft te klimmen en op ieder moment even rust kunt nemen.

Overnachten in de woestijn Wahiba Sands

Maar liefst 70 procent van het land bestaat uit woestijn en bij een reis door Oman hoort dan ook zeker een overnachting in de woestijn. Wahiba Sands is een prachtige stuk woestenij. Maak een rit op een kameel, bewonder de heldere sterrenhemel of race door de duinen met een 4×4.