Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Sneller door de Amerikaanse douane met deze app

30 mei 2024

De Amerikaanse Customs Border and Protection (CBP) heeft sinds 2024 de gratis Mobile Passport Control (MPC) app geïntroduceerd om reizigers in de Verenigde Staten met een ESTA, een Amerikaans of Canadees paspoort of een Green Card sneller door de douanecontrole te laten gaan. Zo kun je bij aankomst in een speciale rij staan. Voordeel: minder lange wachtrijen.

Hoe werkt de Mobile Passport Control app?

Je kunt de app van tevoren downloaden en een profiel aanmaken voor jezelf en voor je medereizigers. Je kunt tot maximaal 12 profielen aanmaken op één telefoon. Handig als je met je gezin of een reisgezelschap op vakantie gaat naar de VS. Volg alle stappen in de app en vul de gegevens juist in. Je moet onder andere het reisdocument invullen en er wordt gevraagd wat je reisdoel is.

Wanneer je in de Verenigde Staten bent aangekomen, open je de app en stuur je het formulier in. Je hoeft ter plekke alleen nog een foto van jezelf te maken. Je ontvangt dan een QR-code en je kunt in de speciale rij gaan staan. Handig!

Voor meer uitgebreide informatie over de voorbereiding van je reis naar de Verenigde Staten kun je terecht bij de ANWB Reiswijzer.

Reiswijzer Verenigde Staten